A hűség értéke

A hűség értéke
2013. October 5.
Arany Plusz címmel rendezték meg szombaton az aranylakodalomra jogosító 50 évnél több esztendeje házasságban élők köszöntését.
/vlm/Image/Show/84/
A gyémántlakodalmát ünneplő párt köszönti Szabó Ödön képviselő

A Dióverő Szíp Napokon a 60. házassági évfordulójukat ünneplőket köszöntötték az előző években, idén azonban a szervezők behozták a “lemaradást” azokkal szemben is, akik a Nyíló Akác Napok alkalmával kimaradtak az aranylakodalmasok köszöntéséből, de még nem érték el a 60. házassági évfordulót.
Így összesen 15 házaspár kapott meghívót a Kristály étterembe (mivel a házasságkötő terem kicsinek bizonyult volna), de egy pár részéről senki nem tudott eljönni. A többiek közül is volt, hogy csak a feleség, vagy csak a férj foglalt helyet az asztal mellett.

“Igazi” gyémántlakodalmas egy pár volt: Tivadar József és Erzsébet (alábbi képünkön).
A házaspárokat, illetve a megjelent hozzátartozókat dr.Turucz Mária megyei tanácsos, az esemény főszervezője, majd Király Irén anyakönyvvezető köszöntötte Utóbbi ünnepi beszéde után házassági fogadalmuk megerősítésére kérte a párokat. Ebben a “felek” fogadták, hogy “továbbra is szerető figyelmességet tanúsítanak egymás iránt”.
Önök lehetnek a példaképek a manapság házassággal próbálkozók előtt, a hosszú házasság titka pedig az lehet, hogy megtanulták egymás hiányosságait elviselni – fogalmazott köszöntőjében Nyakó József polgármester.
Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke a hűség példáinak nevezte az egymás mellett kitartó házaspárokat, úgy vélve, hogy egymásra támaszkodva lehetséges az évtizedek gondjainak átvészelése.
A továbbiakban dr.Turucz Mária, Nyakó József, Szabó Ödön és Karsai Attila alpolgármester a városvezetés ajándékait adták át az ünnepelteknek, akiket ünnepi ebéd elfogyasztására is vendégül láttak.

Keresés