A IV.-Ligában folytatják, az újraválasztott elnökkel

A IV.-Ligában folytatják, az újraválasztott elnökkel
2012. July 24.
Az eddigi elnök Fele Attilát választották újra az Érmihályfalvi Unirea klub élére. A csapat pedig minden jel szerint a negyedosztályú bajnokságban - a Bihari Cetatea helyén - folytatja a szereplést.
A IV.-Ligában folytatják, az újraválasztott elnökkel
Fele Attila (állva) lett újra az Unirea elnöke

Hétfőn koraeste már a sokadik „félidőben”;tárgyalták az illetékesek az Érmihályfalvi Unirea sorsát, ezúttal már konkrétumokról határozva. A döntés elodázhatatlan, remélem kivitelezhető döntések fognak születni, és mindenki tiszta lappal indul neki egy reményeink szerint felhőtlenül lezajló bajnokságnak, köszöntötte a tanácsosokból, sportvezetőkből álló gyűlésezőket Nyakó József polgármester. Ezután Gheorghe Chiş (vagy ahogyan mindenki ismeri: Chiş Ghiţu), az önkormányzat pénzügyi szakbizottságának elnöke egy költségvetés-tervezetet mutatott be a 2012-2013-as negyedosztályú szezonra. Ebben 120 ezer lejt szán az önkormányzat a felnőtt és utánpótlás csapatokra, jegyek eladásából 7500, szponzori támogatásból 27.500 lejre számítanak. A kiadási oldalon a végösszeg ugyancsak 155 ezer lej, benne az idegenbeli és haza meccsek, a felnőtt-, utánpótlás- és gyerekcsapatok fenntartási, a különböző adminisztratív költségekkel. (A költségvetésben nincs benne a mintegy 54 ezer lejes, a III.-Ligából „örökölt”; adósság.)

“Elérhető és kivitelezhető”;- jellemezte a büdzsét a szakember, hozzátéve, hogy a számadatokat a korábbi évek tapasztalatait elemzve állapították meg. Kérdésre válaszolva Fele Attila klubelnök kijelentette: biztosra vehető a csapat IV.-ligás szereplése, megegyeztek az onnan visszalépő Bihari Cetatea vezetőségével, hogy átveszik a helyüket. Az egy korábbi gyűlésen megalapított bizottság nevében Gazsi Zsolt tanácsos bejelentette, hogy a vélemények sokfélesége miatt nem tudtak személyi kérdésekben dűlőre jutni, így most a bővített grémiumra vár a feladat. A jelölések során sokféle vélemény elhangzott, és ahogyan az ilyen gyűléseken már megszokottá vált, régebbi és még régebbi sérelmek is hangot kaptak. Az elnöki funkcióra történt jelöltállításkor ifj.Fele Sándor az eddigi elnök Fele Attilát nevezte meg, míg Orosz „Haver”; István úgy vélekedett, hogy teljes vezetőségváltásra van szükség, mert szerinte „anélkül nem ér semmit az egész”; – ő a labdarúgó Ruszkai Zsoltot jelölte elnöknek, és egyúttal az érsemjéni Keresztúri Lajost edzőnek.

A szavazás csak az elnök személyéről szólt, a 25 szavazásra jogosultból 7 nem volt jelen, Fele Attila 10, Ruszkai Zsolt 8 voksot kapott, így előbbi újra elnök lett, utóbbit alelnöknek nevezték ki. Több vélemény egyeztetése után 9 tagú elnökséget is választottak, melyben helyet kaptak az elnök és alelnök mellett Csengeri Csongor, Krizsán Csaba és Belán István tanácsosok mellett Orosz „Haver”; István, a felnőtt csapat kapitánya (ifj.Fele Sándor), a polgármester megbízottja (akit Nyakó József a helyszínen még nem nevezett meg), illetve a szurkolók képviseletében Nagy Sándor. A felsoroltak feladata lesz a továbbiakban döntéseket hozni szakmai kérdésekben, ide tartozik például az edző későbbi megnevezése is.

Keresés