A Jubilate Deo a IV. Katolikus Egyházmegyei Kórustalálkozón

A Jubilate Deo a IV. Katolikus Egyházmegyei Kórustalálkozón
2015. November 23.
Az elmúlt szombaton tartották meg Székelyhídon a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye negyedik kórustalálkozóját, melyen az érmihályfalvi Jubilate Deo is részt vett.
/vlm/Image/Show/84/
A Jubilate Deo kórus a székelyhídi templomban (fotók: Fekete Katalin, Szőke Ferenc)

November 21-én rendezte meg a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye negyedik kórustalálkozóját, melynek idén a székelyhídi Szeplőtelen Fogantatás plébániatemplom adott otthont – Nagyvárad és Margitta után, így Székelyhíd is felzárkózott a katolikus kórustalálkozót fogadó városok sorába.

A találkozón 14 plébánia kórusa vett részt: Nagyváradról a Székesegyház Plébánia Gyermek és Felnőtt Kórusa (kórusvezető Oláh Gabriella), a nv.-velencei Szeplőtelen Fogantatás Plébánia Kórusa (Tóth Betty), a nv.-újvárosi Halmos László Kórus (Kribus Mónika), a nv.-szőlősi Szentháromság Plébánia Gyermek és felnőtt Kórusa (Józsa Domokos), a nv.-olaszi Bihari Sándor Kórus (Kiss Géza) és a Székesegyház Szent László Énekkara és Gyerekkórusa (dr. Kristófi János) , továbbá az érmihályfalvi Jubilate Deo Kórus (Bokor János), a monospetri Krisztus Király Kórus (Hajas-Schmodzer Erika és Hajas Attila), a szilágysomlyói Báthory István Kórus (Orosz Zoltán), a baromlaki Füves Páduai Szent Antal Plébánia Kórusa (Mecsák Antal), a margittai Nagyboldogasszony Plébánia Kórusa (Szabó Péter), a székelyhídi Szeplőtelen Fogantatás Plébánia Kórusa (Béres Csilla), a belényesi Szentháromság Plébánia Kórusa (Chirichiță Mihai), a zilahi Rorate Kórus (Kővári László). Mivel három plébánia gyermekkórust is felvonultatott, összességében 17 kórus énekelt a találkozón.

A műsorvezetés feladatát a székelyhídi kórus vezetője, Béres Csilla látta el, a találkozót a házigazda plébános, Ozsváth József nyitotta meg.

A kórusok két szabadon választott éneket adtak elő, majd összeállt a “nagy kórus”, dr. Kristófi János karnagy vezényletével 300 személy énekelte együtt az előre meghatározott közös énekeket: Várjuk Szentlelkedet; Szent László dicsőítése; Somlyói búcsús ének Máriához.

Böcskei László megyés püspök értékelő beszédében kiemelte, hogy minden kórus nagyszerűen teljesített és különösen gyönyörű hangzása volt az együtt énekelt énekeknek. Arra kérte a kórustagokat, kórusvezetőket, hogy továbbra is örömmel tegyenek eleget ennek a szép feladatnak. Köszönetet mondott azoknak a plébánosoknak, akik felkarolták, támogatják a templomi karéneklést, majd oklevelet nyújtott át a kórusvezetőknek.

A záró ima után a szervezők ebéddel várták a vendégeket.

(Forrás: Bihari Napló)

Keresés