A Jubilate Deo Monospetriben

A Jubilate Deo Monospetriben
2016. December 6.
Az érmihályfalvi római katolikus egyházközség kórusa is részt vett az elmúlt hét végén a Monospetriben tartott VI. Adventi Kórustalálkozón.
/vlm/Image/Show/84/
A Jubilate Deo Monospetriben (fotó és szöveg: Szőke Ferenc)

A Monospetri Falufejlesztési Egyesület, együttműködésben a Helyi Tanáccsal, december 4-én rendezte meg az egyházi kórusok ökumenikus, VI. Adventi Kórustalálkozóját. Idén kilenc kórus – Monospetri Baptista Ifjúsági Csoport, Monospetri Református Kórus, Szilágysomlyói Katolikus Kórus, Érkeserűi Református Kórus, Érszőlősi Református Kórus, Bályoki Református Kórus, Kalotaszegi Református Kórus, Érmihályfalvai Jubilate Deo Kórus, Monospetri Katolikus Kórus – és a helyi fúvószenekar fogadta el a meghívást.

A fellépőkön kívül igen sok érdeklődő is érkezett, így telt ház volt a nézőtéren, ami számszerűsítve majdnem félezer embert jelent. Záróakkordként a kórusok és a nézők közösen énekelték a Hordozd a gyertyát című éneket, melynek kottáját mindenki számára elérhetővé tették. A kórusvezetők – Lőrincz Eduárd, Mátyás Árpád, Orosz Zoltán, Nyéki Enikő, Dolhai Benjámin, Jónás Sándor, Vincze Jancsi Miklós, Bokor János, Fleisz Richárd, Hajas Schmodzer Erika – ajándékcsomagot és oklevelet kaptak az esemény emlékére. A színpadi fellépés után mindenkit megvendégeltek egy finom vacsorával. Jó ötletnek bizonyult az is, hogy mindenki elhelyezte ujjlenyomatát az „összetartás fáján”;, mely által ezen fa egy-egy értékes levele lett. „Remélhetőleg a jövőben azok is csatlakoznak hozzánk, akik most nem jöttek el. Hiányuk nekünk is veszteség, de mindenképpen ők vesztettek többet azzal, hogy elmaradtak egy ilyen nagyszerű élménytől. Jövőre nagy szeretettel várjuk őket”;- mondta a találkozó főszervezője.