A kegyelet virágait vitték Szatmárra

A kegyelet virágait vitték Szatmárra
2016. October 27.
Idén is ellátogattak a hívek a négy éve elhunyt Györfi József plébános sírjához. Bokor János kántor-hitoktató beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

Október 19-én volt négy éve annak, hogy Ft. Györfi József plébános úr tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is (a hívek kezdeményezésére) ellátogattunk Szatmárnémetibe a sírjához.
Az autóbuszon (36 személy) elimádkoztuk menet közben a rózsafűzért és a halottak litániáját, majd ide illő gyászénekeket énekeltünk. Sírjára elhelyeztük a kegyelet gyertyáit és virágait. Fiataljaink versekkel és énekekkel emlékeztek a papbácsira. Ezután elvégeztük a Lucernáriumot a halottakért. A megemlékezés végén elhunyt papokról szóló elmélkedést hallgattunk meg, majd csendben, magunkban imádkozva, könnyes szemmel merültünk emlékeinkbe s próbáltuk őt magunk elé idézni.
A családtagjai közül legkisebbik húga volt jelen négytagú családjával. Velük beszélgetve, még most sem tudtuk felfogni, hogy az atya már négy éve nincs közöttünk.
Áldott emlékét azonban szívünkben őrizve, s Szabó Magdával mi is valljuk:Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad.”
Emléke legyen áldott, pihenése csendes!
Bokor János

Keresés