A kihagyott helyzetek meccse

A kihagyott helyzetek meccse
2014. March 23.
Szombat délután akár két számjegyű győzelem helyett "csak" 2 - 1-re nyert az Unirea a Céckei Locadin ellenében, de... ez is megéri a három pontot.
/vlm/Image/Show/84/
Ha kicsivel is, de magasabbra ugrottunk...

A labdarúgó V.-Liga 1. csoportjának első tavaszi fordulójában az Unirea azt a Céckei Locadint fogadta, melytől az ősszel egyetlen vereségét szenvedte el, így volt miért visszavágni. Napfényes idő, jó pálya – tehát minden adva is volt a sikerhez. A kissé szokatlan – lila-zöld – szerelésben pályára lépett vendégek is láthatóan, és a kispadról hallhatóan, ugyancsak 3 pontért jöttek, és az első helyzet is előttük adódott a 8. percben, amikor egy szöglet utáni fejest Ármós hatástalanított. A Locadin nagyjából akkor lendült csak támadásba rövid ideig, mikor kapusuk hatalmas kirúgásokkal “elküldte” őket, aztán szinte folyamatosan mi tartózkodtunk az ő pályájukon. Ennek megfelelően egyre-másra alakultak ki a helyzeteink is, és sorra maradtak is ki. Értelme sincs felsorolni, ki mindenki előtt adódott gólszerzési lehetőség – mindenki előtt, aki éppen a kapu előtt járt, sokszor már hihetetlennek tűnt, egy-egy ziccer hogyan maradhatott ki, még az első félidő egy perces hosszabbításában is?! Ki és mikor fog itt gólt lőni? – tevődött fel a kérdés, akár csak az ősszel is sokszor.
A választ a második félidőben megkaptuk: az 53. percben a Sándor buktatásáért megítélt büntetőt Lakatos értékesítette – 1-0. Még alig ült el az öröm a vezetés megszerzése felett, máris odalett: az 56. percben egy jobbról kapu elé lőtt szabadrúgás a védelem és a kapus asszisztálása mellett érintés nélkül előbb a bal kapufára, onnan a hálóba pattant – 1-1. Kezdődött minden elölről, beleértve a helyzetek kihagyását, és félő volt, hogy egyrészt ez a foci íratlan törvénye szerint megbosszulja magát, másrészt a játékosok kedvüket vesztik, márpedig újabb 2, sőt, 3 pont elvesztése, ráadásul hazai pályán, a “véget” jelentette volna. Szerencsére nem így történt, a 83. percben Fele S. bal oldali beadását Illés csúsztatta fejjel a kapu jobb oldalába – 2-1. Az ellenfél érezte, hogy karnyújtásnyira van/volt legalább a döntetlentől, így nekik is sürgős lett a további percek kihasználása, ám a legalább 10 – 12 nagy gólhelyzet kihagyása mellett, ha minimális arányban is, de sikerült kiizzadni a győzelmet.
Szabó Zoltán edző a következő gárdát szerepeltette: Ármós – Csiri, Ruszkai, Lakatos, Kerezsi, Létai, Fele Sz. (68.p. Vadkerti), Illés (90+1.p. Nagy), Sándor (87.p. Kiss), Gábor (46.p. Fele S.), Keresztúri (79.p. Solti).
Információnk szerint az Almaszeg-Papfalvi Minerul 2-0-ra nyert a Hegyközszentmiklósi Toldy pályáján, így maradt az egy pontos különbség a listavezető, és az Unirea között, mely a következő fordulóban az Alsólugasi Bihorul AC vendége lesz (az ősszel 4-0-ra győztünk ellenük idehaza).

Keresés