“A kő marad”-év Érmihályfalván

“A kő marad”-év Érmihályfalván
2015. January 7.
A megmaradás, az itthon maradás jegyében nyilvánította Érmihályfalva polgármestere helyi szinten "A kő marad"-évnek 2015-öt. Mit is jelent ez? - kérdeztük.
/vlm/Image/Show/84/
A decemberi tanácsülésen tette a bejelentést a polgármester

Az érmihályfalvi képviselő-testület tavalyi utolsó, decemberi ülésén jelentette be Nyakó József polgármester, hogy helyi szinten 2015-öt “A kő marad”-évnek nyilvánítják. Mit is jelent ez? – kérdeztük a polgármestert.

Az elöljáró kifejtette: ahogyan a Wass Albert vers (Üzenet haza), úgy az abból vett idézet alapján elnevezett esztendő “mondanivalója” is a megmaradás, az itthon maradás, esetenként a hazatérés fontosságát, súlyát kívánja hangsúlyozni.
Ebben az évben ennek a gondolatnak a jegyében tartanak majd eseményeket, kulturális rendezvényeket, illetve a helyi alkotókat is megkérik, hogy ez évben születő műveikben (legalábbis egy részükben) – legyenek azok a művészet bármelyik ágában – dolgozzák fel ezt a gondolatot.

Nyakó József hozzáfűzte: merészebb terve is van, ahogyan azt a tanácsosoknak is elmondta, egy témába vágó köztéri alkotásban is gondolkodik, mely akár a város egy emblematikus látványosságává is válhat, de a részletekről többet majd aktualitása idején tesz közzé, mondta a polgármester.

(BN)

Keresés