A kupasorozatra már nem kell figyeljünk…

A kupasorozatra már nem kell figyeljünk…
2019. August 19.
Szombat délben Széplakon játszotta az Unirea a szezon első hivatalos meccsét.
/vlm/Image/Show/84/

A labdarúgó Román Kupa megyei második fordulója zajlott le az elmúlt hét végén. Míg az első körben csak a megyei másodosztályban szereplő csapatok voltak érdekeltek, ebbe már bekapcsolódtak a megyei első osztályú csapatok is, ám korántsem nyújtott mindegyik elsőosztályú teljesítményt…

Az Érmihályfalvi Unirea a megyei másodosztályú Berettyószéplaki Vointa gárdáját kapta ellenfélnek, s ahogyan szokás, az alacsonyabbra sorolt csapat élvezheti a hazai pálya előnyeit. A szombat délben játszott meccset 0-0-ás félidő után a hazaik nyerték 3-0-ra.

Mint ifj. Fele Sándor edzőtől megtudtuk, már a találkozó előtt két nappal nyilvánvalóvá vált, hogy több alapember hiányozni fog a csapatból különböző okokból, tehát az ifjúságiak jutnak lehetőséghez. Az összeállítás a következőként alakult: Kis (65. p. Szkirkanics) – Tankó (46. p. Láposi), Jude, Kiss, Dorogi, Solymosán, Bacsó, Crisan, Lakatos, Pop (70. p. Muresan), Széles.

Az első félidőben mi uraltuk a játékot, ám helyzeteink kimaradtak. A második játékrészben hamar egymás után kaptunk két, finoman szólva elkerülhető gólt, mely a csapat kedvét szegte, ráadásul a hazaiak később már 3-0-ra is vezettek, s amikor a 85. percben Lakatos megszerezte a szépítő találatot, utána már idő sem volt semmire. A mutatott játék alapján nem is érdemeltünk győzelmet, fogalmazott ifj. Fele Sándor, aki azonban hozzátette: a hét végén kezdődő bajnokság első fordulójában már győzni indulnak az Élesdi Crisul otthonába.

A kupaforduló teljes eredménylistája:

Alsókocsobai Izvorul–Nagyváradi Egyetem 1-5, Berettyószéplaki Vointa – Érmihályfalvi Unirea 3-1, Bihari Cetatea–Borsi Viitorul 1-5, Cserpataki Slovan–Székelyhídi SK 1-4, Révi SK–Mezőtelegdi Foresta 2-1, Sonkolyosi Minerul–Élesdi Crişul 6-5, Illyei Voinţa–Nagyszalontai Olimpia 1-2, Belényesi Gloria–Fugyivásárhelyi SK 3-2, Körösszegi Voinţa–Szentandrási Crişul 0-6, Céckei Locadin–Nagyváradi AC 1910 1-14, Vaskohi Biharea–Vaskohsziklási CSO 0-6, Bontesdi Zorile–Belényesi Bihorul 2-1, Tarjáni Viitorul–Bihardiószegi SK 1-3, Oláhszentmiklósi Partizanul–Mácsapusztai Unirea 1-4, Kispapmezői Vida–Biharrósai Unirea 2-1, Feketebátori Viitorul–Madarászi SK 1-4.

A győztes csapatok jutottak a következő fordulóba.