A lakosok partnerek voltak a lombtalanításban

A lakosok partnerek voltak a lombtalanításban
2017. November 23.
Közel 24 tonna kerti hulladékot szállított el a szemétgazdálkodási cég a lombtalanítási akcióban, melyhez hasonlót kettőt is terveznek jövőre.
/vlm/Image/Show/84/

November 7-én, 14-én és 21-én zajlott az a lombtalanítási akció, melynek során az önkormányzat és az ASA szemétgazdálkodási cég együttműködésével a város egész területéről elszállították az udvari, kerti hulladékot (faágakat, gallyakat, összegyűjtött faleveleket, elszáradt virágokat). Már az első nap után látszott, hogy a kezdeményezés “értő fülekre” talált, hiszen már akkor, egy nap alatt sokszorosan több hulladékot szállítottak el, mint tavaly egész évben.

Az akció “végeredménye” pedig 23,88 tonna – tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől, aki így joggal nevezte sikeresnek az akciót, úgy értékelve, hogy a lakosok megértették a kezdeményezés fontosságát. A mostani akció hozadéka az is, hogy ez a szemét, vagy legalábbis jelentős része, már nem kerül a városszélre, az erdőkbe.

Karsai Attila hozzátette, jövőre is lesz hasonló lombtalanítás, sőt, kettő: terveznek egyet már tavaszra is, a második pedig a most befejeződötthöz hasonlóan ősszel.

Keresés