“… a legfontosabb az itt élő ember!”

“… a legfontosabb az itt élő ember!”
2018. May 18.
Négyen kaptak kiválósági díjat a képviselő-testület péntek délelőtt tartott ünnepi ülésén.
/vlm/Image/Show/84/
A díjazottak és az őket köszöntő gyerekek

A Helyi Tanács a polgármester javaslata alapján áprilisi ülésén hagyta jóvá azok névsorát, akik a XXVI. Nyíló Akác Napokon kiválósági díjakat vehettek át. Az átadási ünnepségre péntek délelőtt került sor, a képviselő-testület kultúrházban tartott ünnepi ülésén. (A jegyzőkönyvi hűség kedvéért: a 17-ből 9 tanácsos vett részt rajta…)

Az első percekben a városunkról készült bemutató filmet tekinthettük meg, melyben elhangzott: “… a legfontosabb az itt élő ember!” Akár ez is lehetett volna a mottója az ünnepségnek, melynek kezdeteként a megjelenteket, közöttük a díjazottak családtagjait Karsai Attila alpolgármester, mint ülésvezető tanácsos is köszöntötte, ismertetve a találkozó célját, előzményeit.

Nyakó József polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: nagyon fontos értékeinket be- és felmutatni. A javaslatai megtételénél szempont volt, hogy a “kiszemeltek” odaadó munkájukkal az egészséges életet, az elesettek támogatását, gazdag múltunk emlékeinek megőrzését, jelenünk gyarapítását szolgálják. “Lehet a döntést kritizálni, de ezeket a döntéseinket, mint általában mindet, vállalni kell”, fejtette ki a polgármester, hozzátéve: reméli, a díjazottak példája ösztönzőleg fog hatni másokra is.

A laudációkat Szabó János olvasta fel, a díjak mellé pedig egy-egy produkció is járt a Zelk Zoltán Általános Iskola azon kisdiákjai részéről, kik maguk is a maguk korosztályában már elértek eredményeket, lehet, éppen ők a jövő kiválósági díjainak várományosai.

A díjakat Nyakó József polgármester és Todor Maria jegyzőnő adták át a következőknek (az átadás sorrendjében):

– Kovács Rozália helytörténésznek

– Boros Emőke Blanka tanárnőnek

– András Ildikó nevelőnek, a Bank utcai Iskolaház vezetőjének

– Kovács Zoltán Aladinnak, az Aladin Hero Team edző-vezetőjének.

A gyerekek pedig, akik ugyanebben a sorrendben közreműködtek: András László Roland (I. E., ének), Karsai Kristóf (III. C., vers), Bákai Boróka (sbs előkészítő, ének), Berei Gergő (III. B., néptánc).

Az ünnepség végén közös ebéd várta a résztvevőket.

Keresés