“A legfontosabb, hogy táncoljunk”

“A legfontosabb, hogy táncoljunk”
2016. December 20.
Szombaton Érkörtvélyesen, vasárnap Érmihályfalván tartotta meg már hagyományos karácsonyi gálaműsorát a Silver Wings Egyesület. A jó hangulat a Mikulást is odacsalogatta.
/vlm/Image/Show/84/
A Mikulás sem hagyhatott ki egy ilyen bulit

Negyedik alkalommal tartotta meg az elmúlt hét végén az érkörtvélyesi és érmihályfalvi táncos gyerekeket “foglalkoztató” Silver Wings Egyesület karácsonyi gálaműsorát, ennek megfelelően e két település kultúrházába várták a szülőket, támogatókat szombaton, illetve vasárnap este.
Ahogyan Máté Zsolt egyesületvezető, táncoktató is mondta bevezetőjében, elsődleges cél egyrészt megmutatni a szőlőknek, mit is tudnak csemetéik, miért gyakorolnak annyit egész évben, illetve mivel öregbítik szőlőhelyeik nevét különböző bel- és külföldi versenyeken, másrészt így év végén “valami mással” is színpadra állni. Mindezekben a közös, hogy a gyerekek, fiatalok nem csak szórakoztatnak, de maguk is szórakoznak, hiszen, ahogy egy kislány megfogalmazta egy kevésbé sikeres versenyük után: a legfontosabb, hogy táncoljanak. Felléptek a Fly Away, Silver Wings, Ovi Dance (Érkörtvélyes), továbbá a Forever Dance, Show Dance és Small Steps (Érmihályfalva) tánccsoportok, a mintegy 70 táncos pedig a 3 – 18 éves korosztályt fogta át.
Egy koreográfia meg is fogalmazta: egyik cél a gyerekeket “kirobbantani” a számítógépek “fogságából”. Vendégeket is köszönthettek: Nagyváradról Ioana és Szilárd társasági táncokat adott elő, míg a Magyarország egyik legjobb freestyle-táncosának tartott Fazekas Róbert (Pizsy) megmutatta, milyen az, mikor az izmok azt a benyomást keltik, hogy önálló életre kelnek a ritmusra. A műsor második része a már említett “másról” szólt, ebben megtapasztalhattuk, hogy a “silverwingsesek” otthonosan mozognak – ha akarnak – a keringő, vagy akár a lakodalmas pop világában is.
A programok közben Máté Zsolt köszönetet mondott elsősorban a szülőknek, aztán a támogatóknak és nem utolsó sorban a két önkormányzatnak támogatásukért. A kicsit hosszabbra nyúlt érmihályfalvi műsor közben Karsai Attila alpolgármester is színpadra lépett, de ő nem táncolt, hanem egyrészt tolmácsolta a magáé mellett Nyakó József polgármester üdvözletét, további támogatást ígérve.
Ugyancsak a vasárnapi program keretében – és a gálák sorában először – díjakat is átadott Máté Zsolt, ahogyan fogalmazott: nem biztos, hogy a csoportok legjobb táncosainak, de mindenképp az önmagukhoz mért legnagyobb fejlődést felmutatóknak, akik munkájukkal másoknak is példát adnak. Ők: Kis Csenge (Érkörtvélyes), Gyenge Viktória, Igna Ana Laura, Orosz Nikoletta (Érmihályfalva).
A mintegy másfél órás program végén pedig, nem meglepő módon, egyszer csak a Mikulás perdült színpadra, hogy egy “hip-hopposított” karácsonyi dalra maga is táncra perdüljön, a már említett 70, immár piros sapkás Silver Wings-táncos társaságában.
(erdon.ro / Rencz Csaba)

Keresés