A Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője tartott edzéseket az Aladin Hero Teamnek

A Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője tartott edzéseket az Aladin Hero Teamnek
2012. November 12.
Lovász Gábor, a Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője, a Nemzetközi Szövetség európai igazgatója tartott edzéseket a hét végén az Aladin Hero Team kick-box csapatnak a sportteremben.
/vlm/Image/Show/84/
Az Aladin Hero Team tagjai Lovász Gáborral (az alsó sor bal szélén)
Többször beszámoltunk már arról, hogy a Kovács Zoltán edzette Aladin Hero Team kick-box csapat számos magyarországi versenyen vett részt. Ezeken jó kapcsolatot alakítottak ki az ottani kemposokkal, ennek egyik eredménye, hogy folyamatban van az önálló klub csatlakozása szövetségükhöz, aminek hozadéka lesz, hogy eredményeiket hivatalosan is elismerik majd.
Egy másik eredmény volt, hogy az “aladinosok” abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy az elmúlt hét végén – pénteken délután és szombaton délelőtt – a szigethalmi Lovász Gábor 6 danos shihan (“mesterek tanára”), a Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője, a Nemzetközi Szövetség európai igazgatója tartott nekik edzéseket. Az előbbin inkább az elmélet, utóbbin a gyakorlat volt a főszereplő, amikor a mester szinte játékosan mutatott be gyakorlatokat.
“Mikor hazamentek, írjátok le, amit tanultatok, hiszen az a fontos, ami megmarad a fejetekben, amit tudtok ismételni. Ez a sport is, mint minden az életben, sok lemondással jár, és el kell dönteni, mit akartok elérni – ennek megfelelően kell dolgoznotok. Ha például fekete öves akar lenni valaki, akkor ahhoz mért munkát kell elvégezzen. Nem sokára újra találkozunk, és akkor meg fogom nézni, hogyan mennek a most megtanulkt gyakorlatok, mennyit gyakoroltatok” – mondta végezetül, mintegy útravalóul Lovász Gábor.
Az edzések után a mester kérdésünkre elmondta: 1976 óta sportol, eleinte dzsúdózott, majd volt karatés, kick-boxos, és 1997 óta a kempoval foglalkozik. A magyarországi nyílt versenyeken figyelt fel az érmihályfalvi csapatra, és látja bennük azt a lelkesedést és tehetséget, hogy érdemesnek tartja őket a képzésre. Magyarországi klubokhoz viszonyítva komolynak mondta az Aladin taglétszámát.
Pénteken az alapokkal foglalkoztak – mozgás, kitérés, míg szombaton a fizikális terhelésre tették a hangsúlyt. “A mi sportunk egy kemény iskolát képvisel, fizikálisan is erősek vagyunk, és a használt technikák is erősek” – fogalmazott Lovász Gábor. A stílus sokrétű, és az önvédelemre alapozva tanítja a fiatalokat, arra, hogyan védhetik meg magukat. Ehhez lélekjelenlét és pozitív reakciók kellenek, jelszavunk “Engedj, hogy győzhess” – tette hozzá a shihan.
Az együttműködésnek lesz folytatása, annál is inkább, mert mint említettük, az Aladin Hero Team csatlakozik a magyarországi szakszövetséghez, és miután eleget tesznek majd bizonyos formai követelményeknek, a sportolók tagjai lehetnek a szövetség által versenyekre küldött csapatnak. Addig is, az Aladin Hero Team tagjai már e hét végén is részt vesznek egy versenyen, Szegeden – hogy milyen eredménnyel, arról majd beszámolunk.

Keresés