A magyar költészet napján jelesre vizsgáztak a pedagógusok is

A magyar költészet napján jelesre vizsgáztak a pedagógusok is
2022. April 13.
iskola 1

Április 11-én, József Attila és Márai Sándor születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját.Ezt az alkalmat használta ki két pedagógus, a helyi 1-es számú Technológiai Líceum tanárai, Gergely Tamás és Szilágyi József, hogy a líceum három osztályával, Érmihályfalva emblematikus épületeit, különböző irodalomhoz köthető emlékhelyeit felkeressék.

A kiváló ötlet a két fiatal lokálpatrióta tanár egy beszélgetése során fogalmazódott meg, azzal a céllal, hogy az általuk tanított diákokat megismertessék településünk fontosabb épületeivel, emlékhelyeivel. Az ötlet véghezviteléhez segítséget kértek és kaptak a líceum igazgatónőjétől Zeffer Tímeától.

,,Történelmi örökségeink megismerése, időutazás Érmihályfalván” címet adva az eseménynek, kezdték szervezni és összeállítani az útvonaltervet. Az interaktív időutazás résztvevő, a IX.B, X.B osztályok tanulói a XI.B osztály által készített rövid ismertetők meghallgatása után  haladtak a kijelölt útvonalon. A téglagyártól indulva, 16 helyen álltak meg a diákok a két ötletadó pedagógus kíséretében, menet közben csatlakozott hozzájuk az igazgatónő is. Néhány helyszín, ahol megálltak: első és második világháborús emlékmű, városháza, zsinagóga, Hazaváró édesanya szobra, Máté Imre és Andrássy Ernő mellszobra, 1956-os emlékmű, Petőfi Sándor emléktábla, Zelk Zoltán emléktábla, Bernáth-Bujanovics kastély és dendrológiai park. A városháza épületénél Nyakó József polgármester fogadta a tanulókat, néhány történettel maga is szinesítette az ott elhangzottakat. Dícséretesnek nevezte az ötletadók  kezdeményezését és biztosította a jelenlévőket, minden támogatást megad azoknak akik ilyen vagy ehhez hasonló kezdeményezésekkel állnak elő, amelyből a fiatalok megismerhetik Érmihályfalva múltját, hisz csak a múlt ismerete által építhetjük a jövőt.

/Kattintson a nagyobb képért!/

Keresés