A Marcsó József Alkotókör kiállítása Balmazújvárosban

A Marcsó József Alkotókör kiállítása Balmazújvárosban
2014. August 18.
A Marcsó József Alkotókör kiállításának megnyitójára került sor pénteken Balmazújvárosban, a Vidám Nyári Esték elnevezésű fesztivál keretében.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi küldöttség a balmazújvárosi könyvtárban (fotók: Kovács Zoltán)

A csütörtöktől vasárnap estig tartott balmazújvárosi Vidám Nyári Esték elnevezésű fesztiválon a Marcsó József Alkotókör képviselte testvérvárosunkban Érmihályfalvát. A kiállítás megszervezésének előzményeiről Szalai Ilona könyvtáros elmondta: az idei Nyíló Akác Napokon részt vett Tácsi Erika, a balmazújvárosi fesztivál főszervezője, illetve Molnárné Nemes Margit, a Lengyel Menyhért Városi Könyvtár könyvtárosa, és akkor fogalmazódott meg az ötlet és a meghívás.
Az elmúlt pénteken a nemrég felújított, és ezen alkalommal átadott Semsey kastély adott otthont a kiállításnak, az érmihályfalvi alkotók munkái két termet tölthettek meg. A kiállítás anyaga az érmihályfalvi alkotótáborok eddigi nyolc évét tükrözte, különös tekintettel az ideire, és a helyiek alkotásaira, de a könyvtár galériájában látható állandó kiállitásokból is vittek ízelítőt. Az alkotói csoportot Kovács Éva, Szalai Ilona, Hintalan Géza, Kiss György, Molnár Zoltán és Kovács Zoltán képviselte, de jelen volt Nyakó József polgármester és felesége, illetve Karsai Attila alpolgármester és felesége is.
A kiállításon megjelenteket Tóth János, a Veres Péter Általános Művelődési Központ igazgatója köszöntötte, megkérve Nyakó Józsefet a tárlat megnyitására. A polgármester kifejezte örömét, hogy létezik Érmihályfalván az alkotói kör, akikre büszkék lehetünk, és amely csoport egyike azoknak, melyet szívesen elkísérnek oda, ahol öregbítik a városunk hírnevét.
A kiállítás a szervezők tervei szerint 2 – 3 hétig lesz megtekinthető Balmazújvárosban.
Megemlítendő, hogy az érmihályfalvi és a balmazújvárosi könyvtárak több éve tartanak fent szoros munkakapcsolatot, és ennek keretében a pénteki találkozó egy újabb fontos állomás volt: a balmazújvárosiak 6 doboznyi könyvet ajándékoztak könyvtárunknak, melynek nagyrésze gyermekirodalom, a kötetek rövidesen hozzáférhetőek is lesznek.

Keresés