A megyei gazdaegyesület új elnökének tervei

A megyei gazdaegyesület új elnökének tervei
2014. February 13.
A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete egyebek mellett kedvező feltételeket ajánl a gazdáknak pályázatok megírására. Nagy Miklós Bihar megyei RMGE-elnök nyilatkozott a részletekről.
/vlm/Image/Show/84/
Nagy Miklós RMGE-elnök, fotónkon a szentjobbi borversenyen

Nagy Miklós agrármérnök (aki Szalárd polgármestere is egyben) a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Bihar megyei szervezetében az év elején végbement vezetőségváltás eredményeként került annak élére. Az egyesület egyik fontos céljának tekinti a gazdák információval történő ellátását. Ilyen információ, hogy március 16-án kerül sor az agrárkamarai választásokra, amikor a városokban és a községközpontokban lehet majd szavazni a testület tagjaira. Mindenki szavazhat, aki a Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) nyilvántartásában szerepel. Lesznek jelöltjeink, és nagyon fontos, hogy megkapják a tagsághoz szükséges szavazatokat, hogy legyen képviseletünk is a testületben, hiszen ott kell lennünk a döntések meghozatalakor, fontos, hogy ne maradjunk le a lehetőségekről, hangsúlyozta Nagy Miklós.
Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az RMGE kedvező feltételeket biztosít az érdeklődő gazdáknak a pályázatok megírására. Ez azt jelenti, hogy olyan pályázatíró cégekkel teremtenek kapcsolatot, melyek amellett, hogy profi munkát végeznek, csak akkor kérnek fizetséget, ha nyer a pályázat. Minden megszerezhető pénzre szükségük van a gazdáknak, és a gazdálkodás becsületének visszaszerzése is egy fontos szempont, fejtette ki Nagy Miklós. Hozzátette: olyan űrlapokat fognak terjeszteni, melyeket kitöltve a gazdák kinyilváníthatják, hogy milyen témájú pályázato(ko)n szeretnének részt venni, ezek fényében tartják velük a kapcsolatot, értesítve őket, amikor lehetőség adódik. A nagyváradi Sas palotabeli székházban keddenként és péntekenként 12 és 16 óra között tartanak fogadóórákat, de igény esetén ezt lehet bővíteni is. Vidéki találkozókra, fórumokra, tanácskozásokra is elfogadnak meghívásokat, például ezek ügyében, illetve minden más témáról a 0745-590455-ös telefonszámon lehet érdeklődni.