A mese örök…

A mese örök…
2017. October 23.
Az általános iskola kisdiákjai idén is szép sikerrel szerepeltek a mesemondó verseny megyei szakaszán.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium kisdiákjai, felkészítőik és szüleik kíséretében, október 20-án délután útra keltek, hogy részt vegyenek az idén 13. alkalommal megrendezett Kriza János Mesemondó Verseny megyei szakaszán. A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában a verseny főszervezője, Sajó Mónika fogadta és köszöntötte a résztvevőket. Az elemi osztályos tanulók évfolyamonként egy-egy osztályteremben gyülekeztek. Amint az lenni szokott, a felkészítő pedagógusok és a szülők nagyobb izgalommal várták a kezdést, mint a gyerekek. A zsűri tagjai köszöntötték a résztvevőket és elkezdődött a megmérettetés. A III. osztályosoknál Pető Csilla tanfelügyelőnő töltötte be a zsűrielnök szerepet, a II. osztályosoknál pedig Gábor Éva tanítónénit kérték fel a feladatra. Bátran elmondható, hogy ez a feladat évről évre egyre nehezebb, hisz minden évben egyre ügyesebb és felkészültebb versenyzőket kell rangsorolni. A verseny közben Pásztor Gabriella, a versenynek otthont adó iskola igazgatónője is üdvözölte a megjelenteket. A gyermekek magyar népmeséket meséltek. Örömmel nyugtázhatjuk, hogy egyre több kisgyerek olvas és mond mesét. Boldoggá tesz minket ez a tény, hisz ezek a kisdiákok megismerik anyanyelvünk csodás kincseit, a magyar népmesék varázslatos értékeit, nem is szólva arról, hogy amíg mesét olvasnak, addig nem a számítógépek billentyűit nyomkodják.
Az elmúlt évekhez hasonlóan az érmihályfalvi gyerekek idén is nagyon szép eredményeket értek el. A zsűri döntése alapján tanulóink a következő díjakkal tértek haza:
– a III.osztályosok kategóriájában Karsai Kristóf (III. C.) az I.díjat érdemelte ki, felkészítő pedagógus Gábor Éva. Ő képviseli majd Bihar megyét a novemberben, Sepsiszentgyörgyön rendezendő országos versenyen;
– Bákai Bence (III. B.) a III.díjat szerezte meg, Egri Tímea pedig különdíjas lett, felkészítőik Karászi Éva és Lunczer Zsuzsa tanítónénik;
– Biri Vadai Jázmin (III. D.) Napsugár – különdíjas lett, Belényesi Katalin tanítónéni diákja.
– a II. osztályosok versenyében Molnár Lilla és Kádár Zsuzsa tanítónénik II. B. osztályából Baghiu Olivér és Szellő István tanulók részvételi díjat kaptak.
Nagyon büszkék vagyunk mindnyájukra! További sok sikert és jó munkát kívánunk!
Gábor Éva

Keresés