“A mese rólad szól, ma is rólad szól!”

“A mese rólad szól, ma is rólad szól!”
2015. October 28.
Ami egészen biztosan megtörtént több mint 100 kisgyermek életében az utóbbi hetekben: meséket olvastak, nem számítógépen. Ismerkedtek a mesékkel, hisz bizonyítani szerettek volna a "Mesék szárnyán" mesevetélkedőn! Nos,ez sikerült nekik.
/vlm/Image/Show/84/
26 négytagú csapat jelentkezett a versenyre

“Készíts lámpást csillagfényből, s légy bátor,
A mese rólad szól, ma is rólad szól!”

(Hien: A mese rólad szól)

Október 26-án zajlott a 2015/2016-os tanév mesevetélkedőjének első fordulója a Gödör rendezvényházban.
Idén 26 négytagú csapat jelentkezett a versenyre a II.-IV. osztályokból. Érkörtvélyesről, Érsemjénből, Szalacsról is érkeztek kisdiákok felkészítő tanítóikkal, szüleikkel. Jóval a meghirdetett időpont előtt már igyekeztek a gyerkőcök elfoglalni helyeiket.
Évről-évre nagyobb lelkesedéssel készülnek föl a diákok, az izgalom most is tapintható volt, nem csak a gyerekek, de felkészítőik részéről is. Minden évben külön köszöntöm a legkisebbeket, a másodikosokat, hisz óriási teljesítményt igényel a negyedikesekkel, harmadikosokkal való versengés. El kell mondanom, idén is derekasan helytálltak a “kezdők”, hisz sok negyedikes csapatot megelőzve ott vannak a III., VI. helyen.
A szokásos bemutatkozó után következett a feladatsorok megoldása, miután ismertettem a szabályokat. Öröm volt látni rajtuk a tettvágyat, a versengés izgalmát. Nem könnyű ennyi gyermeket kordában tartani, de megéri!
A kicsik, miközben átadták a megoldott feladatlapokat, néha elkeseredetten panaszolták, hogy nem tudták mindet megoldani, de úgy hiszem, sikerült visszahoznom a reményt számukra, biztatva őket: a lényeg, hogy itt voltak, jól érezték magukat velünk.
A 26 csapatból továbbjutott 18 a II.fordulóba, mely december elején kerül megrendezésre, ugyancsak nálunk.
Nem szeretném még most kiemelni egyik csapatot sem, szerintem a lényeg, hogy tartalmas, értékes perceket töltöttünk el együtt. A verseny végén a tanítók, szülők már alig várták, hogy érdeklődhessenek a gyerekektől: hogy sikerült?
Minden résztvevő kis meglepetésben részesült, köszönet ezért az Érmihályfalváért Egyesületnek. Azon csapatok tagjai, kiknek nem sikerült továbbjutniuk, oklevelet és “mesevetis” jegyzetfüzetet kaptak.
A továbbiakban kedves kolléganőimmel értékeltük az eredményeket, ezúton is köszönöm a segítséget Oroszi Erika, Kocsis Judit, Mustean Judit, Gliga Judit, Nagy Brigitta, Csengeri Erika és Badar Annamária tanítónéniknek.
További sok sikert, eredményes felkészülést kívánok mindenkinek!
Gábor Éva tanítónéni

Keresés