A mesemadár újra felröppent…

A mesemadár újra felröppent…
2022. November 17.
mese borito

“A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben.” (Kádár Annamária)

Idén újra megrendezésre került a hosszú múltra visszatekintő országos Kriza János balladamondó, balladaéneklő és mesemondó verseny Sepsiszentgyörgyön, november 11-13 között.

Bihar megye is képviseltette magát 14 ügyes diákkal, akik a megyei fordulón első díjban részesültek, ezzel ” bemesélve” magukat az országos megmérettetésre.

Nagy öröm volt számunkra, hogy iskolánkat, az érmihályfalvi  Zelk Zoltán Gimnáziumot, 5 diákunk méltán képviselte, és emelték városunk hírnevét is.

Mesemondóinkat pedagógusok is elkísérték a versenyre: Nyakó Melinda és Belényesi Katalin Lilla tanítónők, illetve Boros Emőke Blanka tanárnő.

November 12-én ünnepélyes megnyitóval indult e jeles esemény, a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban, majd kezdetét vette a mesemondás, újra “felröppent a mesemadár…”, igazi szívből jövő mesék hangzottak el.

Habár nem sikerült díjakkal hazatérnünk, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk: városnézés, az együttlét öröme jellemezte ottlétünket, amellett, hogy a szervezők szórakoztató programokkal is kedveskedtek: a kisebbeknek zenés, maszkos bábszínházi előadást tartottak, míg a nagyobbaknak mozgásszínházat.

Köszönjük szépen az érmihályfalvi Önkormányzat támogatását!

Büszkék vagyunk rátok, drága mesemondóink! A mese él és élni fog mindörökké!

Nyakó Melinda tanítónő

Keresés