“A mi iskolánk, a mi jövőnk”

“A mi iskolánk, a mi jövőnk”
2016. June 22.
Jobban nem is szerepelhettek volna az általános iskola diákjai azon az angol nyelvű versenyen, melynek történéseit Boros Emőke tanárnőtől tudjuk meg.
/vlm/Image/Show/84/
A diákok tanárnőjükkel

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola, partnerségben a Bihar megyei Tanfelūgyelőséggel és a megye magyar iskoláival egy angol nyelvű versenyt szervezett nemrégiben, mely az Our school, our future (A mi iskolánk, a mi jövőnk) nevet viselte.

Ebbe a versenybe bekapcsolódott az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium is, és nem is akármilyen teljesítménnyel.

A verseny első fordulóját áprilisban tartották az Iskola másképp hetében. A 25 jelentkező közül három diák juthatott tovább a verseny megyei fordulójára, melyet június 9-én rendeztek meg a szentjobbi általános iskolában.

A Zelk Zoltán iskolát Kádár Anna, Szabó Anna és Tóth Judit Eszter képviselte, mindhárman intenzív nyelvosztályok tanulói.

A versenyen megyénk több iskolája is képviseltette magát, érkeztek diákok Margittáról, Micskéről, Székelyhídról, valamint Nagyváradról a Szacsvay Imre, Szent László, Lorántffy Zsuzsanna, Dimitrie Cantemir iskolákból (a teljesség igénye nélkül).

Az első részben a diákoknak az iskolájukat kellett bemutatniuk, szabadon beszélni mindenről, amit fontosnak tartanak az iskolájukkal kapcsolatban. Ezt a szóbeli bemutatót powerpointos bemutatókkal, valamint kézzel készített plakátokkal támasztották alá.

Az ötletesebbnél ötletesebb, kreatív bemutatók már az elején nehéz munkát adtak a zsűrinek, hiszen a legtöbb diák nagyon ügyesen, folyékonyan beszélt angolul.

A második forduló a diákok betűzési – szókincs – mondatalkotási tudományát tette próbára. A gyerekeknek különböző képek alapján felismert szavakat kellett hibátlanul elbetűzniük, majd mondatot alkotniuk azzal a szóval.

Érdekes és tanulságos versengésnek lehettünk tanúi, majd Sele Tūnde tanfelügyelőnő zárószavai után következett az eredményhirdetés.

Az érmihályfalvi diákok ismét bizonyítottak, hiszen az V.-VI. osztályosok kategóriájában Kádár Anna I. helyen végzett, míg a VII.-VIII. osztályosok csoportjában Szabó Anna I. díjat kapott, Tóth Judit pedig II. helyen végzett.

A díjak boldog tulajdonosaként tértek vissza a lányok a Zelk Zoltán iskolába, melyről olyan meggyőzően mondták, hogy “our school, our future”.

Keresés