A mihályfalvi hurkának és kolbásznak Martfűn sem tudtak ellenállni

A mihályfalvi hurkának és kolbásznak Martfűn sem tudtak ellenállni
2016. March 14.
Két hete a nagyváradi ERA bevásárlóközpont parkolójában tartott disznóvágási versenyen, e hét végén a Martfűn rendezett hurka- és kolbásztöltő fesztiválon nyert díjakat a Böllérek csapat.
/vlm/Image/Show/84/
Ha nem is volt kolbászból a kerítés Martfűn, de a kézilabdakaput feldíszítettek a sportcsarnokban - Oláh Imre a díjátadáson

Két hete a nagyváradi ERA bevásárlóközpont parkolójában tartották meg a “D’ale Porcului” elnevezésű disznótoros fesztivált, melyen – akárcsak tavaly – idén is képviseltette magát Érmihályfalva csapata. A Böllérek csapat vezetője, Oláh Imre elmondta, hogy kaptak egy, már “előkészített” sertést, amit azért ők még saját ízlésük szerint megperzseltek, majd nekiláttak a feldolgozásnak. A zsűri hurka, kolbász, toroskáposzta és helyi különlegességek kategóriájában értékelte a megye minden részéről érkezett csapatok hozzáértését.

Csapatunk utóbbi kategóriában nyert első helyet töltött császárszalonnájával, illetve oldalasba töltött toroskáposztájával.

Az elmúlt szombaton Martfűn rendezték meg a VI. Alföldi Kolbász- és Hurkatöltő Fesztivált, melynek nemzetközi mezőnyében – melyet erdélyi, vajdasági, felvidéki és lengyelországi résztvevők alkottak – szintén ott voltak a Böllérek. Most első alkalommal, de nem utoljára, mondta Oláh Imre, mikor a békéscsabai után a második legnagyobb hasonló alföldi fesztiválon tapasztaltakról kérdeztük.

Martfűn az egész napos fesztivál programjában koncertek, előadások is voltak, de a fő attrakció mégiscsak a hurka- és kolbásztöltés volt, ezek mellett úgynevezett szárazkolbász kategóriában is értékelt a zsűri. Utóbbihoz itthonról vitt “muníciót” Oláh Imre és nem is sikertelenül, hiszen I. helyet szerzett vele.

A hurka- és kolbásztöltéshez a helyben kapott 5-5 kg alapanyaghoz ugyancsak “hozzácsapott” egy kis hazait és a külföldi csapatok mezőnyében meg is szerezte a nagydíjat! És ha ez még nem lenne elég, a Szolnoki Gulyásfesztivál különdíját is a Böllérek hozhatták haza.

Keresés