A Mikulás “túlméretezte” puttonyát

A Mikulás “túlméretezte” puttonyát
2013. December 7.
A tavalyinál több csomaggal érkezett a Mikulás a főtérre pénteken este. A megmaradt ajándékok óvodai és napközis csoportokhoz kerülnek.
/vlm/Image/Show/84/
Pénteken délután érkezett a Mikulás a főtérre

Bár pénteken reggelre az idei tél első hava fehérbe öltöztette a várost, annak már alig volt nyoma délután, amikorra jelezte érkezését a Mikulás a Széchenyi térre, elfogadva az RMDSZ-szervezet meghívását.
A tavalyinál kevesebbe gyűltek össze, és az ünnepségnek nem kedvezett a kellemetlen hideg sem, ráadásul a hőérzetet tovább rontotta a szél is.
A rendezvény – akárcsak tavaly – a díszkivilágítás felkapcsolásával kezdődött: Sorbán Julianna tanítónő osztályának néhány tagja nyomta meg a kapcsoló gombját, miután a tömeg Sütő Judit RMDSZ-titkárnő “vezényletével” visszaszámolt.
Miután világos lett, már nem volt akadálya a Mikulás, sőt, Mikulások érkezésének, hiszen hárman is nekiláttak az ajándékcsomagok kiosztásának, az ajándékot átvett gyerekek most is egy pecsétet kaptak kézfejükre. Tavaly kétszer is újra kellett töltse puttonyát a nagyszakállú, és végül mintegy 500 csomagot osztott ki. Idén eleve 750 csomag készült, ellenben most kisebb volt az érdeklődés, sok megmaradt, azok óvodai, napközis csoportokban találnak majd gazdára.
A szervezők közben sajtos és tepertős pogácsával, meleg teával és forralt borral kínálták a megjelenteket.
A Mikulás bevásárlását segítették: Kovács Attila, Horváth Sándor, Chis Gheorghe (Ghitu), Belán István, Gacsárdi Lajos, Marian Sándor, Sorbán Annamária, Homonnai Attila, dr.Turucz Mária, Nyakó József, Oláh Sándor, Krizsán Csaba, Nagy László, Pap László, Karsai Attila, Gábor Károly, Gnandt János, Bánházi Miklós, Gazsi Zsolt, Benkovits Béla, Csengeri Csongor, Csűri József, Kiss Csaba, Szilágyi Attila, Karsai Zoltán.

Keresés