A Minőségbiztosító Ügynökség “átvilágította” a Mezőgazdasági Főgimnáziumot

A Minőségbiztosító Ügynökség “átvilágította” a Mezőgazdasági Főgimnáziumot
2015. June 25.
Az iskola vezetőségének kérésére június 18-án és 19-én az 1-es számú Főgimnáziumot az Egyetem Előtti Oktatás Minőségét Biztosító Ügynökség (ARACIP) értékelő bizottsága látogatta meg. Zeffer Tímea igazgatónő és dr.Derşidan Ştefania aligazgatónő ismerteti a részleteket.
/vlm/Image/Show/84/

Az ARACIP-értékelést az iskola vezetősége kérte azért, hogy akkreditálják a 4-es szintű kereskedelmi technikusképző szakot és olyan új profilokat /oktatási formákat engedélyezzenek (autorizáljanak) mint a növényvédő technikusokat képző (5-ös szintű) posztlíceális oktatást és a 3-as szintű szakoktatást felszolgálók és szakácsok, valamint a bőrt (ennek helyettesítő anyagait) feldolgozók képzésére.

A Minőségbiztosító Ügynökség szakértői elemezték az iskola 2013-2018-as időszakra vonatkozó cselekvési terveit (PAS), a belső értékelés (CEAC) tevékenységét, on-line kérdőíveket töltettek ki az oktató-nevelő munka közvetlen és közvetett haszonélvezőivel (a szülőkkel, a tanulókkal, a tanárokkal, a gazdasági ügynökségek képviselőivel). Tájékozódtak arról, hogy az iskola milyen partneri kapcsolatokat alakított ki, az utóbbi 3 évben milyen pályázatoknak volt részese, hogyan dolgozták ki és miképpen ültették gyakorlatba a nevelő munka minőségét biztosító eljárásokat, mit tartalmaz az iskola oktató-nevelő ajánlata, teljesek-e a tanárok és a tanulók portfóliói. Meglátogatták a partnercégeket: az ARA Shoes-t, a Rewina kft.-t.

A külső értékelés végeztével megállapították a 2008. évi 1534-es számú törvényben felsorolt 43 mutatóhoz tartozó minőségi szabványok (standardok) teljesítését. A ,,minőségbiztosító”; bizottság külső értékelő tevékenysége kitűnő feltételek között zajlott le, mert mind az ARACIP honlapján kért adatok, mind a tantestület bizonyítékai, igazolásai elő voltak készítve.

Zeffer Tímea dr.Derşidan Ştefania

igazgató aligazgató

Keresés