“A mosoly a gyerekek arcáról nem tűnt el”

“A mosoly a gyerekek arcáról nem tűnt el”
2017. December 14.
Az Iskolaházba járó nyolc gyerek nevelőjük társaságában Budapesten járt nemrégiben. Élményeikről András Ildikó nevelő számol be.
/vlm/Image/Show/84/

December első hétvégéjén Budapesten voltunk 8 gyerekkel, a norvég egyetemisták meghívásának tettünk eleget (a Students Help Students Alapítvány tagjairól van szó, részletek ide kattintva – szerk.megj.). Részt vettünk egy norvég tradicionális karácsonyváró szentmisén és vacsorán, ahol a gyerekek énekeltek és lehetőséget kaptam én is egy rövid beszámoló erejéig: bemutathattam a tevékenységünket. Az idei a második alkalom volt, amikor a vacsorán jótékonysági tombolát is szerveztek, aminek összegét az új otthonunk építkezésére ajánlották fel. Élménydús programokat szerveztek a lányok nekünk, korcsolyázni és állatkertbe is elvittek minket, ami hatalmas élmény volt a gyerekeknek, hiszen még korcsolya sohasem volt a lábukon és ennyi állatot a lovon kívül még sohasem láttak. Nagyokat sétáltunk a fényekkel teli Budapesten, egész hétvégén a mosoly a gyerekek arcáról nem tűnt el. Ha lehet így fogalmazni: sikeres hétvégét töltöttünk, a gyerekek boldogságának látványa mellet az az érzés, hogy látszik a fény az alagút végén, hiszen meglesz az anyagi forrás az építkezésre – nyugodt szívvel tértünk haza. Márciusban ellátogatnak hozzánk a norvég lányok, addigra – ha az Isten is velünk van és az engedélyek is meglesznek – letesszük az alapkövet az új otthonnak.

Az itthoni főtéri adventi vásáron az egyik házikóban a gyerekek saját készítésű díszeit, karácsonyi dekorációit lehet megvásárolni, amivel a Szent Ferenc Alapítvány helyi Iskolaházának mindennapi működéséhez lehet hozzájárulni. Az ÉRMISZ vállalta idén is, hogy hideget, havat, esőt nem ismerve minden este várják a vásárló és adakozni vágyó embereket.

András Ildikó nevelő

Keresés