“A múlt, a jelen és a jövő tanára”

“A múlt, a jelen és a jövő tanára”
2016. October 12.
Több mint harminc pedagógus vehetett részt azon a programon, mely a hagyományok félelevenítését, illetve az egymás közötti viszony javítását célozta.
/vlm/Image/Show/84/

Idén októbert 7-9. között került megrendezésre az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium szervezésében “A múlt, a jelen és a jövő tanára” elnevezésű program, melynek keretében több mint 30 pedagógus vehetett részt egy fantasztikus eseménysorozaton.

A program fő célja a hagyományok felelevenítése, a magyar oktatás iránti felelősségérzet megerősítése volt a település és a környékbeli tanárokban. A játékos programok, érdekes tevékenységek nem rejtett további célja volt a pedagógusok közötti viszony javítása, mely a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapszik.

A hétvége első napján a résztvevők 3 előadás után egy kerekasztal beszélgetés keretében arra keresték a választ, hogy melyek azok a problémák, amelyekkel a mai fiatalok küszködnek a továbbtanulást illetően és hogyan lehetne ezeket megoldani. Szombaton és vasárnap a meghívott képzők segítségével új oktatási módszerekkel ismerkedtek meg a pedagógusok.

A hétvége utolsó napján a közös kiértékelés következett, mely alapján elmondható, hogy a résztevők egyhangúan és pozitívan értékelték a hétvégét és reményeiket fejezték ki egy hasonló program megszervezésére.

A pályázatot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.