A nagy fogás: főztek, horgásztak

A nagy fogás: főztek, horgásztak
2019. April 16.
Hegyközszentimrén horgásztak és főztek a csapatok, köztük az érmihályfalvi is.
/vlm/Image/Show/84/
Bár április 13-ra nem jósoltak túl jó időt a meteorológusok, sem ez, sem a babonások által balszerencsésnek vélt dátum nem tudta eltántorítani azokat, akik részt vettek a Bihar megyei RMDSZ által éppen 13. alkalommal szervezett “A nagy fogás” elnevezésű, az utóbbi években már családi nappá bővült horgászversenyen a hegyközszentimrei halastónál. A házigazda szerepét a Berettyó-völgyi horgász és vadász egyesület a szalárdi önkormányzattal és a helyi RMDSZ csapatával töltötte be.
A tónál máskor is számos horgász áztatja a horgot, ezúttal azonban jócskán felpezsdült az élet: a megye minden részéből érkeztek csapatok, baráti társaságok, végül 67 csapat horgászott, a program kiegészítéseként pedig 18 csapat vett részt a kártyaversenyben, és persze nem maradt el az örömfőzés sem.
Már a horgászhelyek kiválasztása sem mindennapi sorsolás útján dől el: egy pohár pálinkát kell kiigyon az, aki meg akarja tudni, hogy a pohár alján lévő szám alapján hol dobhatja be a csalit.
Jó hangulatban telt a nap, melynek végén Pásztor Sándor, a Megyei Tanács elnöke, Cseke Attila szenátor, Szabó Ödön képviselő és dr. Nagy Miklós helyi polgármester adta át a díjakat.
Érmihályfalva is képviseltette magát az eseményen. Bár a kártyaversenyben nem vettünk részt, a népes mezőnyt figyelembe véve annál eredményesebbek voltunk az egyéb “versenyszámokban”.
A horgászversenyben csapatunk csupán néhány dekával maradt le a dobogóról, melynek legfelső fokát a nagyvárad-csillagvárosi csapat foglalta el, második a szalacsi, harmadik a kisnyégerfalvi csapat lett. Érmihályfalvi színekben figyelte az úszót ifj. és legifj. Torda Imre, Karsai Anikó és Csaba, Borbély István és Krisztina, Réder László, Kovács Károly, illetve Molnár Levente és Ilona.
A főzőversenyben Kiskereki lett a győztes, a harmadik helyet Szentjobb szerezte meg, a kettő közötti második helyre pedig a zsűri az érmihályfalviak babgulyását rangsorolta. Az ideiglenes konyhában a következők sürgölődtek: Ari Erzsébet, Cseh Ilona, Szabó Brigitta, Szentes Julianna, Vincze Rita.
A szervezők elismerését az érmihályfalviak sátra, illetve annak külleme, berendezése is kivívta, ez Chirai Beáta munkáját dicséri.
A díjátadók a fentieket összesítve méltán gratulálhattak a teljesítményhez Nyakó József polgármesternek és Karsai Attila alpolgármesternek.