“A nevelés a violinkulcs az élet dallamához”

“A nevelés a violinkulcs az élet dallamához”
2016. October 12.
A Nevelés Világnapjáról a Mezőgazdasági Főgimnáziumban is megemlékeztek. Dienes Ilona tanárnő beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
Szlogeneket fogalmaztak a diákok

Október 5-én az egész világ a nevelést ünnepelte, mi sem tettünk másképp. Az Érmihályfalvi 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnázium tanárai a reggeli órákban power-pointos bemutatót tartottak az előző és idei tanév projektjeiből.

Együtt csemegéztünk a jobbnál jobb tevékenységek élményeiből. Ilyenek voltak: Mezőgazdasági Ökológiai Erasmus K1, Hiszünk Egy Jobb Európában K2, Kereskedelmi kapcsolatok Érmihályfalvával Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolája. A projekteken munkálkodó gyerekek elismerést és egy oklevelet kaptak tevékenységeikért.

Ezt követően minden osztály maga kellett megalkossa a nevelés szlogenjét, mely elbíráltunk. A gyerekek remekül helytálltak, így jobbnál jobb mottók születtek, szemelgessünk belőlük: A nevelés a violinkulcs az élet dallamához; A nevelés olyan a gyereknek, mint fény a virágnak; Tanulj, fejlődj, növekedj, így mindenen felülkerekedj!; Egész életünk során nevelésben részesülünk, szüleink, tanáraink egyaránt formálják személyiségünk. Mutass példát saját életeddel!; A nevelés által olyan örökséget kap a felnövekvő nemzedék, amellyel a társadalom hasznos, építő tagjává válik, és lehetőséget egy szebb holnap teremtéséért.

Kreativitásukat diplomával és ajándékkal köszöntük meg.

Dienes Ilona

Keresés