“A Pásztorgaz lakosai Érmihályfalva teljes jogú polgárai”

“A Pásztorgaz lakosai Érmihályfalva teljes jogú polgárai”
2013. March 13.
A Pásztorgaz lakosai nem másodrendű polgárai a városnak, a városvezetők az ő gondjaik megoldására is törekszenek - hangzott el a tanya iskolahelyiségében tartott fórumon.
/vlm/Image/Show/84/
Nem csak az iskolában, előtte is folytatódott a beszélgetés

A Pásztorgazon tartott lakossági fórumot vasárnap délután Nyakó József polgármester, az iskola termében.
Ne gondolják, hogy valamiféle másodrendű polgárai a városnak, amiért itt laknak, és a városvezetők minden lakos szolgálatára szegődtek, mondta bevezetésként az elöljáró, majd sorra jegyezte a hozzászólók észrevételeit.
Leginkább a Pásztorgazra vezető út minőségét kifogásolták a lakosok, hiszen az az iskolába igyekvő gyerekek, vagy a munkába, ügyes bajos dolgaikat intéző felnőttek életét egyaránt megkeseríti. Valóban, magunk is megtapasztalhattuk, hogy a pár kilométer nem vallana szégyent a Budapest-Bamakó rali részeként…
A józan többség meg kell regulázza a többieket – hangzott el a szemeteléssel kapcsolatban, hiszen a tanyát övező erdőben lépten-nyomon szemétkupacokba botlik az ember. Konténereket fognak kihelyezni, ám az már a helyiek felelőssége, hogy azokra vigyázzanak, és rendeltetésszerűen használják.
Sokak gondja, hogy földjük, házuk nincs ki mérve, betelekkönyvezve – erre is megoldást kell találni.
A városban valami útjelzőt kellene kitenni, ugyanis megtörtént, hogy a mentő egyszerűen nem találta a rá váró beteget. Felvetődött egy rendszeres buszjárat üzemeltetése, de ezt csak vállalkozó tudná megoldani.
Panaszkodtak az emberek, hogy szinte állandó az alacsony feszültségű villanyáram, ami tönkreteszi elektromos készülékeiket. Mérések szerint a feszültség 165-170 V körüli, amikor a villanyégő sem világít jobban egy gyertyánál, ám a villanyszámlán mindez nem tükröződik. Egy hölgy elmesélte, hogy mosáskor kihúzza a konnektorból a hűtőszekrényt, mert másképp nem megy a mosógépe. A fogyasztás túlnőtte a régi hálózatot, ugyanakkor sűrűbben kellene tenni közvilágítási lámpákat is.
Komoly gondot jelentenek a legeltetések, vannak olyan nagygazdák, akik kiskirályokként viselkednek. Ugyanakkor a juhászok is “mindenütt ott vannak”.
Szó esett az Érmihályfalva-Érkörtvélyes-Penészlek út rendbetételéről is, mely érinteni fogja a Pásztorgazt, megoldva majd az útgondot.
Zárásként a polgármester megígérte, hogy nem csak a következő választás előtt fogják látni, hanem mindig kész találkozni a pásztorgazi lakosokkal, amikor azok igénylik.

Keresés