A polgármester meghívására a városban járt Biró Rozália

A polgármester meghívására a városban járt Biró Rozália
2012. October 2.
Az új városvezetés hivatalba lépése 100. napjának alkalmából Nyakó József polgármester meghivására tegnap a városban járt Biró Rozália, az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) elnöke.
/vlm/Image/Show/84/
Biró Rozália a polgármester és az alpolgármester társaságában

Az új városvezetés hivatalba lépése 100. napjának alkalmából Nyakó József polgármester meghívására tegnap Érmihályfalván járt Biró Rozália, Nagyvárad korábbi alpolgármestere, az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) elnöke.

A vendég a polgármester és Karsai Attila alpolgármester társaságában felkereste a Zelk Zoltán Általános Iskolát, a Mezőgazdasági Kollégiumot, az Egészségügyi-Szociális Központot, a Vízművet. Tájékozódott a víztisztító állásáról, a Móka patak medre rendezésének terveiről, a víz- és csatornahálózat épitésének részleteiről.

Látogatása utolsó állomásaként a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében találkozott az RMDSZ tanácsosaival, a helyi szervezet választmányának tagjaival, intézmények vezetőivel.

A találkozón szóba került, hogy Biró Rozália a december 9-i parlamenti választásokon mint az RMDSZ szenátorjelöltje indul, abban a körzetben, melyhez Érmihályfalva is tartozik. Ennek kapcsán Nyakó József kifejtette: a város korábbi vezetésében létezett egy “kettősség”, ám “ma már az RMDSZ olyan támogatottságot élvez, amilyet korábban sosem”.

Biró Rozália válaszában elmondta, hogy a korábban készített “leltár” azt bizonyitja, hogy a városban olyan beruházások vannak, illetve olyan tervek, melyeket nem lehet megvalósitani külső segítség nélkül, azok nem a helyi költségvetéshez szabottak. “A helyi tenniakarással nincs gond” – fogalmazott. Hozzátette: a váradiak most irigylik Érmihályfalvát, ahol olyan polgármetser van, aki vállalkozóként már bizonyított, és most “a város vállalkozása” is jó kezekben van.

A terveket csak úgy lehet megvalósítani, ha kormányon vagyunk, másként – most tapasztaljuk – hogy projektjeinkről azt sem tudjuk, hol és melyik asztalfiókban porosodnak, mondta Biró Rozália, aki úgy vélte, hogy Cseke Attila és Szabó Ödön személyében két olyan képviselő-jelöltje van az RMDSZ-nek Észak-Biharban, amilyenekkel kevés területi szervezet dicsekedhet.

Nézete szerint a törvényalkotás csak akkor lehet hasznos, ha a törvényt alkotónak van közigazgatási tapasztalata, így tudja, milyen buktatókkal jár egy jogszabály megalkotása, illetve annak mennyi gyakorlati haszna van, mennyire kivitelezhető. Fontos, hogy ne csak magyarul tudó politikusok kerüljenek Bukarestbe, és ott olyan pozicióba, hogy ajtajukon kopogtatni lehessen, de azok szavahihetőek is legyenek, mondta Biró Rozália.

A kérdések rendjén szó esett a romakérdésről, az egyházakkal fenntartott kapcsolatról. Megfogalmazódott: miként viszonyul az RMDSZ magyar ellenfeleihez? Biró Rozália szerint “a választás lehetősége” csak akkor igaz, ha program is társul hozzá, nem csak az ellenfél kritizálása, mivel ígérni bármit lehet, de vitázni csak arról érdemes, ami épitőleges, a közösség javát szolgálja.


Keresés