A Rendkívüli Állapot végére ér(het)ünk lassan

A Rendkívüli Állapot végére ér(het)ünk lassan
2020. May 6.
Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés városunkban
/vlm/Image/Show/84/

Az államfő bejelentése szerint hazánkban május 15 után vészélyhelyzetre „enyhül”; a Rendkívüli Állapot. Tehát lecsengeni látszik az az állapot, mely sokak szerint, megnehezíti mindennnapjainkat és gátolja az embereket a mindennapi teendőik elvégzésében. Ezt követően megszűnnek a kijárási korlátozások, az embereknek nem kell lakhelyelhagyási nyilatkozatot kitölteniük az otthonaik elhagyásakor a településen belül.

Ezen korlátozások és a sok dolgos kéz munkája árán értük el azt, hogy Érmihályfalván nincs koronavírusos megbetegedés.

Fontos megemlítenünk az önkéntesek, a baptista egyház és a Városháza alkalmazottainak munkáját, akik nap mint nap segítették rászorulóinkat, idős, egyedülálló lakosainkat különböző akciók révén. Mint már korábban is beszámoltunk róla, a Bölcsőde alkalmazottai főztek két fogásos menüt, amit a 35 önkéntes és az Önkormányzat alkalmazottai, együttes erővel osztottak szét. De kihordták a húsvéti üdvözleteket és nyilatkozatokat is osztogattak. A Hivatal alkalmazottai segítettek a bevásárlásban, számlák kifizetésében a 65 év feletti személyeknek, állandó telefonos szolgálat működött és működik a mai napig a 0755 088 139-es telefonszámon. A lépcsőházak fertőtlenítése ugyanúgy zajlik hetente, az Önkormányzat munkatársai a fertőtlenítőszerrel itatott lábtörlőket feltöltik naponta a tömbházak bejáratainál.

Köszönetünket fejezzük ki Sütő Stela, Vasadi Piroska és Bota Anikó varrónőknek, akik, a felajánlásból kapott anyagból, több száz maszkot vartak önkéntes alapon, nem kímélve saját energiájukat és idejüket, hogy elkészítsék azokat. Ezek szétosztása a közeljövőben sorra kerül az első vonalban dolgozók számára. Továbbá 100 darab maszkot ajándékozott az önkénteseknek a Textil Shop jóvoltából Torda Andrea, további 80 drb maszkok adományozott Leț Gavril vállalkozó, megkönnyítve ezzel a munkájukat, miközben az utcákat járták.

A háziorvosok jelentései alapján, jelenleg három személy van házi elkülönítésben, két személy a munkahelyéről érkezett haza Magyaroszágról, 1 személy pedig, a magyarországi érettségire vitte át a gyerekét vizsgázni. Visszatekintve a mögöttünk álló időszakra, volt olyan nap, mikor 60 személy volt házi elkülönítésben Érmihályfalván.

Eddig megúsztuk, és reméljük leszünk annyira fegyelmezettek, elővigyázatosak, hogy ne kelljen beavatkozni, és senki ne kerüljön kórházi kezelésre!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Bibarț-Nagy Tímea – Polgármesteri kabinet

Keresés