A rossz időben is látogatott volt az állatkiállítás

A rossz időben is látogatott volt az állatkiállítás
2014. May 15.
A rossz idő ellenére a Nyíló Akác Napok hagyományosan első rendezvénye, az állatkiállítás iránt most is volt érdeklődés.
/vlm/Image/Show/84/
A kedvezőtlen idő ellenére volt forgalom a kiállításon

Az időjárás jelentéseknek megfelelően esővel, időnként viharos széllel köszöntött ránk a XXII. Nyíló Akác Napok. A hagyományosan első programra, az állatkiállításra idén is hetekkel korábban megkezdődött a készülődés, tekintve, hogy mindig nagy iránta az érdeklődés. A már szerdán is szakadó eső éjszaka sem hagyta abba, és csütörtök reggel is áztatta a várost. Bár a májusi eső aranyat ér a mondás szerint, és ez bizonyára most sincs másként, azért a fesztivál szervezői nem bánták volna, ha ez az “aranyeső” nem pont most hullik rájuk…

A Móka parti színben, ha nem is annyian, mint napsütéses időben, de minden kedvezőtlen körülmény ellenére most is volt érdeklődés, kicsik és nagyok forgolódtak a ketrecek körül.
Id.dr. Lunczer János főszervező elmondta: összesen 20 konténerbe “szállásoltak el” különleges tyúkokat, kacsákat, libákat, nyulakat (melyek között 8 kilogrammos is volt!), galambok szinte megszámlálhatatlan variációit, de volt aranyfácán, sőt, harci kakas is. A bejárat melletti konténerben két mangalica szunyókált békésen, szomszédjukban göndör szőrű bárányok hallgattak. A falak mellett 10 román tarka, és 8 holstein tehén álldogált. A gyerekek körében nagy sikere volt a hörcsögöknek, a póniknak, illetve az állandó résztvevő Molnár András csacsifogatának.

Nagy öröm, hogy a rossz idő ellenére is van látogatottsága a kiállításnak, jó látni, hogy bármi történik, nem dolgozunk hiába, mondta dr.Lunczer János.

Keresés