A segítő pánsíppal érkezett

A segítő pánsíppal érkezett
2016. April 28.
Jótékonysági koncertet tartott szerda délután Érmihályfalván Kegye János pánsípművész a helyi Iskolaház és a gálospetri gyerekotthon támogatására.
/vlm/Image/Show/84/
Kegye János az érmihályfalvi kultúrházban

A nemzetközileg is ismert Kegye János pánsípművész 3 éve határozta el, hogy jótékonysági koncertkörúttal segíti a Dévai Szent Ferenc Alapítványt. Akkor találkozott ugyanis Böjte Csaba szerzetessel, aki mesélt neki a gyerekotthonokról. Eddig mintegy 40 koncertet adott, tehát nagyjából felénél tart vállalásának, hiszen 80 gyerekotthonnak gyűjt támogatásokat. Így érkezett el Érmihályfalvára, ahol a helyi Iskolaház és a közeli Gálospetriben működő Szentháromság Kollégium közös megsegítése volt soron.

Bevezetőt Gábor Éva tanítónő, a helyi RMDSZ-Nőszervezet alelnöke mondott. Egyebek mellett arról beszélt, hogy “sajnos sokszor kell tapasztalnunk, hogy szeretetlen világban élünk, az embereket egyre inkább hidegen hagyja mások sorsa, néhány esetben még a családtagoké is. Örvendenünk kell annak, hogy a világszerte az árvaházakban, otthonokban nevelkedő gyermekek sorsa megérinti a jóérzésű, tiszta szívű emberek lelkét. (…) Mérhetetlen jóakarat és igaz szeretet vezérelte közénk azt az embert is, akinek nagylelkűsége sokak számára ismert.”

Természetesen Kegye Jánosról volt szó, aki a bevezetőt követően el is kezdte koncertjét, saját konferálásával. Ebben zenei alapra előadott klasszikus dallamok, magyar és világslágerek voltak hallhatóak, jól megfért egymás mellett például Máté Péter és Vangelis, a Quimby és Brahms, az ABBA-sláger és a Monti csárdás. Mintegy 80 fős publikum hallgatta a dallamokat, melynek fele a két intézet lakóiból került ki, a többiek felnőttek voltak, kiknek nagyrésze a gyerekeket eddig is segítő magánszemély, vállalkozó vagy intézmény képviselője volt.

A koncertet Nyakó József polgármester köszönte meg, kifejezve reményét, hogy máskor is lesz még alkalma az érmihályfalviaknak (is) meghallgatni Kegye Jánost. Addig is vásárolhattak az előadó CD-iből, illetve adományaikat egy, a kijáratnál elhelyezett dobozba tehették.

(erdon.ro)