A Silver Wings karácsonyi gálaműsora

A Silver Wings karácsonyi gálaműsora
2013. December 25.
Zsúfolásig telt a kultúrház a Silver Wings Egyesület első karácsonyi gálaműsorának alkalmából. Máté Zsolt egyesületi vezető beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
Először szervezett karácsonyi műsort a Silver Wings

A gondolat 2000-ben fogalmazódott meg, és az álom 2013-ra megvalósult: az Érmihályfalván alakult Best of Dance-ből sok munkával egy táncegyesület született, és márciustól már hivatalos formában mintegy 80 táncossal képviselheti az Érmellék több települését bel- és külföldi porondon.
A karácsonyi gálaműsorban az egyesület hét csoportja különböző stílusokban próbálta megmutatni, mennyire sokoldalú a tánc, mennyi érzelmet tudnak kifejezni a táncosok a 6 évesektől a legnagyobbakig.
A műsor első felében hip-hop produkciókat láthatott a közönség, azokat, melyekkel a táncosok 2013-ban Magyarkanizsán (Szerbia), Debrecenben, Budapesten, és nem utolsó sorban a Margittán megrendezett IDO-bajnokságon igen szép sikereket értek el. A műsor első felét Zih Barbara szóló-, illetve a Klein Éva-Gyenge Viktória, Orosz Mária-Somogyi Orsolya párosok produkciója zárta.
A szünetben forralt borral és teával kedveskedtek a szervezők a közönségnek.
Következett a műsor szórakoztatóbb része, mely a “retro” elnevezést kapta, ám igazából nem fedi a változatosságot. A sort Érmihályfalva vadonatúj junior moderntánc csoportja nyitotta, mely még alig 2 hónapja alakult, és mint további két frissen alakult csoport, először léptek a kultúrház színpadára. A Honfoglalás című dallal, és a rock energiát sugárzó ritmusaival megadták az alaphangulatot a műsor második felére. Következtek az öt hónapja Máté Tímea vezetésével csoportba szerveződött érmihályfalvi show táncosok, aki egy latinos, vidám egyveleget mutattak be. Az értarcsai X-Team vidám diszkó hangulatot hozott a terembe, a ritmusok még a legkomolyabbak arcára is mosolyt csaltak. “Legyetek jók, ha tudtok” – ez volt az érkörtvélyesi Fly Away üzenete, a dalt a közönség soraiból is sokan együtt énekelték, majd az egyesület nevét viselő Silver Wings igazi retro produkciója következett Szandi: Szerelmes szívek című slágerétől eljutva Varga Viktor: Lehet zöld az ég, és lehet kék a fű című daláig. Country és polka egyvelegét próbálta modern formában színpadra vinni az egy éve újjá alakult érmihályfalvi Forever Dance, akiket a Best of Dance (Érkörtvélyes) követett mulatós – hip-hop – rock’n roll egyveleggel. Stílusváltás következett a műsor vége felé: Kovács Balázs és Zdroba Natália bécsi keringőjét vastaps jutalmazta, ami reményt ad arra, hogy megvalósulhat az évek óta dédelgetett álom, hogy párostánc-csoport jöhessen létre Érmihályfalván.
Az utolsó produkció előtt Nyakó József polgármester lelkesítő szavait hallgathatták meg a táncosok és a közönség, az elöljáró támogatásáról biztosította az egyesületet. A fináléban az összes táncos részt vett, és megjelent az előzetesen beígért táncoló Mikulás is, két csinos “mikuláslánnyal” az oldalán, és talán az est legszebb pillanatai voltak, amikor a közel 80 táncos egyszerre volt színpadon.
Szeretnénk megköszönni mindenki segítségét és támogatását, aki akár csak egy kedves szóval, vagy tapssal is hozzájárult a műsor létrejöttéhez, ahhoz, hogy ennyi fiatal együtt, egymásnak szurkolva, egymás sikereinek örülve színpadra léphetett.
Kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet kíván mindenkinek a Silver Wings Egyesület.
Máté Zsolt, az egyesület vezetője

Keresés