A Szegyesd völgyében táboroztak a cserkészek

A Szegyesd völgyében táboroztak a cserkészek
2014. July 23.
Július 16. és 20. között szervezte meg a Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) negyedik nyári sátortáborát a Szegyesd völgyében. Az idei téma a honfoglalás volt, a táborban ott voltak az érmihályfalvi cserkészek is.
/vlm/Image/Show/84/
Mintegy 250 cserkész vett részt a táborozáson

A tábort a honfoglaló hét törzs szerint osztották fel, a törzsek vezetői pedig a hét vezér egyikét elevenítették meg. A “honfoglaló tábor” főparancsnoka, azaz Árpád vezér megtestesítője Horváth Béla, a BICSISZ alelnöke volt.

A táborlakó mintegy 250 cserkészt Borsi Imre Lóránt, a BICSISZ elnöke köszöntötte, ismertette a rendszabályokat.

Első este a hagyományos zászlórablás zajlott, melyen kiderült, ki mennyire tud résen lenni, és tudja őrizni az “örsi kincset”. Második nap hegyi túra és barlangászás várta a részvevőket, amikor több kilométert gyalogoltak a Sárkánylyuk nevű barlangig, majd a visszaúton nyári zápor áztatta a túrázókat.

A harmadik és negyedik napon nyolc téma köré csoportosítva volt oktatás, az ismeretek bizonyításával pontokat lehetett szerezni, a honfoglaló magyarok harci szokásaikról a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai tartottak bemutatót. A sportvetélkedők között volt focibajnokság fiúknak és lányoknak egyaránt, sítalp-verseny, gólyalábazás, tájfutás, kötélhúzás, íjászat, hordágyon cipelés, számháború. A vetélkedők pontozásainak összesítése után a Szalacs alkotta Keszi törzs végzett az első helyen, akik a tavalyi győztes szentjobbi csapat vezetőjétől vehették át a vándorkupát, amelyet egy évig őrizhetnek.

Az érmihályfalvi 14. számú Kölcsey Ferenc Cserkészcsapat (Gliga Judit és Széles Csilla cserkészvezetők, Karsai Annamária, Mármor Viktória, Pap Kamilla, Bugya Vanesza, Gliga Réka, Tankó Alexandra, Somogyi Máté, Sütő Kevin, Orosz Dávid, Gábor Ádám, Martin Kristóf, Létai Erik) az érsemjéni 2. számú Kazinczy Ferenc Cserkészcsapattal együtt alkotta a Nyék törzset. A jórészt kisebb gyerekek (7 – 9 évesek) minden játékban részt vettek, nagy lendülettel véve fel a versenyt a nagyobbak csapataival, sőt, a fiú focibajnokságban első, a lányokéban harmadik helyet szereztek, az összetett versenyben az ötödikként végeztek. A tábor megszervezését az Ifjúsági és Sportminisztérium támogatta a Bihar megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságon keresztül.

(További képek ide kattintva.)

Keresés