A székelyhídiakkal edzettünk

A székelyhídiakkal edzettünk
2019. August 8.
Szerda délután Székelyhíddal játszott edzőmeccset az Unirea, vasárnap a nagykárolyiakat fogadják.
/vlm/Image/Show/84/
Ezúttal nem pontokért ment a küzdelem

A körülmények szerencsés alakulása folytán a Székelyhídi SK (is) bennmaradt a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság mezőnyében, így az Unireához hasonlóan készül a bő két hét múlva kezdődő pontvadászatra. A két gárda szerda délután a Praszler stadionban találkozott, és sokáig úgy nézett ki, hogy folytatják az elmúlt bajnokságbeli “sormintát”, vagyis döntetlen lesz a vége (az ősszel 1-1, a tavasszal 0-0 lett a vége).

Az Unirea kezdte jobban a meccset, a 10. percben a vezetést is megszereztük: Solymosán badásából Gego fejelt a hálóba – 1-0. A vízszünetig a vendégek gyakorlatilag nem voltak veszélyesek a kapunkra, csupán a veterán Pap Sándor engedett el egy távoli lövést, ami a felső léc felett zúgott el. Az említett vízszünet mintha a mieinkre lassító, a vendégekre gyorsító hatással lett volna, s ha addig nem volt helyzetük, mi azt is kreáltunk nekik: egy védelemben eladott labdából hoztuk kihagyhatatlan, egy az egyben helyzetbe csatárukat – 1-1, ez lett a félidő eredménye.

A második játékrészben jobbára mezőnyjáték zajlott, itt is, ott is volt helyzet, nem különben temérdek eladott labda, rossz passz, a semmibe küldött indítás – összefoglalásként elmondható, hogy a két edzőnek, úgy ifj. Fele Sándornak, mint a vendégek kispadjára nemrég kinevezett Kiss Sándornak (közismerten Öcsi bá’) van még teendője. Már-már úgy nézett ki, hogy marad a döntetlen, ám a lehető legutolsó pillanatban Széles buktatásáért büntetőhöz jutottunk, amit ő maga hajtott végre – 2-1.

Az Unirea kezdő összeállítása: Kis – Crişan, Urbanowski, Jude, Dorogi, Láposi, Boros, Bacsó, Solymosán, Lakatos, Gego. Játszott még: Szkirkanics – Muresan, Tankó, Pop, Kovács, Széles, Lazăr.

Az Unirea vasárnap 11 órától a nagykárolyi csapat látogatását fogadja, akiktől az elmúlt pénteken otthonukban 1-0-ra kikaptunk.

Keresés