A támogatási kérelmekről tartottak tájékoztatót

A támogatási kérelmekről tartottak tájékoztatót
2020. February 12.
Február 21-ig kell támogatási kérelmüket letegyék a helyi civil szervezetek, egyesületek - hangzott el a kedd délutáni gyűlésen.
/vlm/Image/Show/84/
Ahogyan arról beszámoltunk decemberben, a Helyi Tanács utolsó tavalyi ülésének napirendjén szerepelt a helyi civil szervezetek és egyházi közösségek támogatásáról szóló szabályzat , illetve annak kapcsán a támogatási kérelmeket és az esetleges fellebbezéseket elbíráló bizottságok megalakítása.
Később magát a szabályzatot is elérhetővé tettük, ugyancsak a szükséges dokumentumok listáját is és a letölthető űrlapot – ITT.
A helyzet egyértelműsítésére kedden délután találkozót tartottak a Városházán, melyre a városban működő 23 érintett szervezet és közösség mindegyike meghívást kapott, mindegyik jelezte is részvételi szándékát, végül 9 képviseltette magát: az Unirea SK; a Silver Wings Egyesület; az Aladin Hero Team; a Pro Humanitas Egyesület; a Piros Rózsa Egyesület; a római katolikus, a görög katolikus és az ortodox egyházközség; a Szent Ferenc Alapítvány (Iskolaház).
Nyakó József polgármester a megjelenteknek elmondta: az ügymenet egyértelműsítésére, a kérdések megvitatására kérte találkozóra az érintetteket, a támogatási kérelmek elbírálásában majd az elszámolásokban is szigorúak lesznek, hiszen az elöljárósággal is az a Számvevőszék. Mivel a város idén ünnepli első írásos említésének 750. évfordulóját, a polgármester kérte, hogy aki teheti, a maga részéről ennek fényében szervezze eseményeit.
A lehetőséget kihasználva több megjelent is kérdéseket fogalmazott meg, melyekkel tisztázták az időpontokat, határidőket, elszámolási módokat. Ahogyan az egyik felszólaló fogalmazott: az ügymenet nem nehéz, aki egyszer elvégzi, az megtanulja és annak mentén máshova, például a Megyei Tanácshoz is tud majd pályázni.
Ami a legfontosabb: a Helyi Tanács vonatkozó szabályzata 22-es bejegyzésének értelmében a támogatási kérelem teljes dokumentációját kell letenni idén február 21-ig (péntek). A Helyi Tanács február 24-én tartandó gyűlésén fogja megvitatni a város költségvetését, aminek tervezete szintén tanulmányozható nyomtatásban a Városháza földszintjén, illetve online formában ITT.
A kérelmekkel megbízott városházi munkatárs Bibarţ-Nagy Tímea.
A kérelmeket elbíráló bizottság 7 tagja: tanácsosok – Czeglédi Júlia, Zima Marius, Chiş Gheorghe, Boda Brigitta; a polgármester megbízottai – Paulenschi János, Berecz Irina, Szabó Réka.
A fellebbezéseket elbíráló bizottság 3 tagja: Kovács Attila tanácsos, illetve Farkas Emőke és Chirai Beáta.

Keresés