A tavasziasra fordult idővel megkezdődtek a városgazdálkodási munkák is.

A tavasziasra fordult idővel megkezdődtek a városgazdálkodási munkák is.
2020. April 22.
Tavaszi munkák a városgazdálkodásban
/vlm/Image/Show/84/

A járványügyi helyzetre való tekintettel, a városgazdálkodás munkatársai csoportokra osztva végzik a rájuk bízott feladatokat, megfelelve az előírásoknak. Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy hetekkel ezelőtt megkezdődtek a tavaszi munkálatok. Metszették a közterületek fáit, rózsáit, előkészítik a virágágyásokat, illetve lazítják a földet az évelő virágok körül. Megtudtuk, hogy párhuzamosan több helyszínen is dolgoznak. A tavaszi kertészkedésen kívül, festik a gyalogosátkelőket, új szemeteskukát helyeznek ki, azok helyett, melyek eltűntek vagy megrongálódtak, szükség szerint a helyszínen megjavítva azokat, kihelyezik a lócákat, amelyeket a téli hónapokban megjavítottak és átfestettek, új helységnév táblákat helyeztek ki a település bejáratainál, illetve javították a megrongálódottakat. Sajnos, idén korlátozva lesz a kihelyezett virágok mennyisége, a járványhelyzetre való tekintettel még óvatosabban kell kezelnünk költségvetésünket, tudtuk meg az elöljárótól.

A Bölcsőde konyhakertje sem marad ki a törődésből. Továbbra is megtermeljük azokat a szezonális zöldségféléket, melyeket saját konyhájában fel tud használni az ottani személyzet, természetesen az aktivitás újraindulásakor.

Napi szinten végezzük a tömbházak bejáratainál fertőtlenítés céljából kihelyezett lábtörlőket tartalmazó tárolók újratöltését, a 2020 március 29-én megjelent 4-es számú Katonai Rendelet előírásai szerint, amely a COVID-19 koronavírus terjedésének megelőzésére vonatkozik, tudtuk meg.

Keresés