A testvérosztályok együtt tanulták a himnuszt

A testvérosztályok együtt tanulták a himnuszt
2017. January 30.
Pénteken délelőtt a margittai Fügedy Anikó tanítónő előkészítős osztálya látogatott az érmihályfalvi Molnár Lilla és Kádár Zsuzsanna tanítónők step by step-előkészítős osztályához.
/vlm/Image/Show/84/
A két testvérosztály kisdiákjai, a tanítónők, illetve a margittai Szabó Péter orgonista, kántor (és apuka), aki hangszeren közreműködött

Péntek délelőtt nem sokkal 11 óra előtt állt meg az iskolabusz az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola főépülete előtt: a margittai Horváth János Elméleti Líceumból Fügedy Anikó tanítónő előkészítős osztálya érkezett a helyi step by step -előkészítősökhöz. Molnár Lilla tanítónő kalauzolta a vendégeket az osztályterembe, ahol kolléganőjével, Kádár Zsuzsannával együtt várták őket a házigazdák.

Mint megtudtuk, az osztályok testvér-kapcsolatban vannak egymással, egészen pontosan a tanítónők előző osztályai voltak, ám azok a kisdiákok a negyedik elvégzése után “kiröppentek”, ám a kapcsolatot továbbviszik az újabb generációval.

Amint az érkezettek levették a kinti hideg ellen védő kabátjaikat, a kívülálló számára már lehetetlen volt megkülönböztetni ki a vendég és ki a vendéglátó, hiszen minden gyerek egyforma, a neve mellett a Magyar népmesék sorozatból ismert motívummal ékített pólóban pompázott (csakúgy, mint tanítónőik), ezzel is bizonyítva testvérosztály-mivoltukat. A közös foglalkozás témája még a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva a Himnusz volt, amit nem csak közösen tanultak meg, de annak kapcsán a honfoglalás és a magyar történelem néhány részlete is szóba került, természetesen játékos formában. A gyerekeknem egyszerűen csak megtanulták a himnusz első szakaszát, de azt is, hogyan illik állni, viselkedni annak éneklése közben, s hogy nem tapsolunk a végén.

A vendéglátók, jó házigazdaként, uzsonnáról is gondoskodtak és mint Molnár Lillától megtudtuk: tavasszal lesz viszont-látogatás, illetve a kapcsolat a következő években is tartani fog.

(erdon.ro)

(További fotók ide kattintva.)

Keresés