A tizenegyeseket is gyakorolhatták

A tizenegyeseket is gyakorolhatták
2018. February 12.
Jó talajú pályán, jó iramú edzőmeccset vívott szombaton az Unirea a bajnokság éllovasával.
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt hetek esőzéseihez, havazásához képest jó talajú pálya fogadta a csapatokat a Százholdon szombat délben: az Unirea első idei edzőmeccsén a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság éllovasát, a Szentmártoni CSC-t fogadta. A kezdőrúgásra még a nap is előbújt a felhők mögül, ám az első félidőben sok helyzetet ő sem láthatott, annál nagyobb volt mindkét oldalon a hajtás, a bizonyítási vágy. A mi oldalunkon három új név jelent meg az összeállításban: Gábor G. – Crisan, Hossu, Foris, Balajti (Borsról érkezett), Hodisan (Diószegről érkezett), Daroczi, Tóth, Lakatos, Gado (Diószegről), Gego. Részünkről egy végül a sorfalban elakadt szabadrúgást jegyezhettünk fel, a z ellenfélnél egy kapu mellé szállt fejes volt a legnagyobb lehetőség. Hogy mégis 1-0-ás vezetéssel mehettünk a szünetre, annak volt köszönhető, hogy a 31. percben tizenegyeshez jutottunk, amit Foris értékesített.

A második félidő jóval mozgalmasabbra sikeredett. Már a 47. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek (Foris kezezése után), ám a csereként beállt Kis kivédte azt (majd a későbbiekben több bravúrral megtoldotta). Pár perccel később Gado ugratta ki Gegot, ám csatárunk nem csak a kapus, de a kapu mellett is elgurított… Az 55. percben mi voltunk sorosok a tizenegyesre, egy újabb kezezés után, Foris újra magabiztos végrehajtónak bizonyult – 2-0. A sorminta szerint szentmártoni tizenegyes következett, miután Hossu lemaradt egy labdáról, ellenfelét már csak fellökni tudta – 2-1. A félidő felénél megszületett a találkozó egyetlen akciógólja, sajnos nem mi szereztük, “csupán” egy eladott labdával járultunk hozzá – 2-2. A meccs utolsó gólja – ugye, kitalálják? – tizenegyesből született, és a vendégek azzal megszerezték a 3-2-es győzelmet.

Összességében elmondható, hogy egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a tabella éllovasával szemben, góljainkat egyéni hibák után kaptuk, illetve az is igaz, hogy a meccs végére, kicsit “elfogytunk”. Erre jellemző, hogy miután ifj. Fele Sándor edző a második félidő folyamán pályára küldte Hodisan helyett Solymosánt, Balajti helyett Juhászt és Daroczi helyett Manciut (utóbbi kettő Margittáról érkezett ifjúsági korú játékos), és Tóth második sárga után pirosat kapva elhagyta a játékteret, az edzőmeccsek szokása szerint mást küldhetett volna helyére, ha… lett volna kit, leürült ugyanis a kispad. Az edző elmondta: Jude sérülés miatt nem játszhatott, Illés pedig munkában volt – másokra pedig nem számolhat, mivel Gábor J. külföldre szándékszik távozni, Kiss, Sándor és Perényi pedig nem, vagy csak hellyel-közzel vesznek részt az edzéseken.

Az Unirea legközelebb 17-én Hajdúszoboszlón Nyíradonnyal, majd 21-én ugyanott a hazaiakkal játszik, 24-én pedig újra haza pályán a Nagyváradi CSM 2002-es korosztályú csapatát fogadja.

Keresés