A városi kórus és a citerazenekar a szalacsi kórustalálkozón

A városi kórus és a citerazenekar a szalacsi kórustalálkozón
2014. February 17.
A szalacsi Örökzöld asszonykórus harmadízben szervezett kórustalálkozót, melyen az elmúlt szombaton részt vett a Veres László Zsolt Városi Kórus, és a Bartók Béla Citerazenekar is.
/vlm/Image/Show/84/
A városi kórus a szalacsi színpadon, alább ugyanott a citerazenekar (fotók: Bokor István)

Szombat délután/este 9 csoport lépett fel a szalacsi kultúrházban. A megjelenteket Cseke Attila parlamenti képviselő, majd Horváth Béla helyi polgármester köszöntötte. A házigazda kórus alapító-vezetője, Mező Irma sorban szólította színpadra a kórusokat: a székelyhídi Búzavirág népdalkört és férfikórust, a nyíradonyi Pávakört, a porcsalmi Búzakalász férfikórust, az albisi Vadrózsa vegyeskórust, az ottományi Nefelejcs férfikórust, majd utolsóként a haza Örökzöldeket.
Közben természetesen sorra került a Darabont Aliz vezette Veres László Zsolt Városi Kórus is, melynek tagjai különleges műsorral készültek: három szólamú daluk után szólóének, a székely himnusz különleges feldolgozása, és egy Bárdos Lajos –feldolgozás következett. A négy taggal szerepelt Bartók Béla Citerazenekar műsorában nem csak hangszeres zene, de a citerások éneklése is szerepelt.

A produkciók után virágcsokrokkal köszöntötték a helyi asszonykórus “nótafáját”, Kertész Violát, aki több száz dalt ismer. A kórusok szereplését emléklapokkal köszönték meg a szervezők, míg a vendégek sorában Karsai Attila érmihályfalvi alpolgármester is megköszönte a meghívást. Egy cserepes orchideát nyújtott át Mező Irmának, ami megfogalmazásában jelképezze a települések és a kórusok közötti élő kapcsolatot.
Mindezek után az asztaloknál megindult a sürgés-forgás, szorgalmas asszonykezek hordták és szolgálták fel a finom, ízletes vacsorát, a finom étel és a jó bor nótára fakasztotta még a nem kórustagokat is.

Keresés