A vitatott tanácsi határozatról

A vitatott tanácsi határozatról
2013. June 17.
A "margittai szemét" ügyének vitája során újra és újra felemlegetik a felek a Helyi Tanács májusi ülésén hozott döntést. Íme a határozat hivatalos másolata.
/vlm/Image/Show/84/

Ahogyan annak idején beszámoltunk róla, a képviselő-testület 12 igen és 4 nem szavazattal fogadta el a margittaiak kérést, azzal a módosítással, hogy az csak a szemétgazdálkodást pillanatnyilag végzőre vonatkozik (részletek itt).
A megfogalmazás, illetve annak megléte körül állandósult a polémia, illetve kifogások hangzanak el a pontosan időtartam meghatározását hiányolva.
Fentebb látható az ominózus határozat, aláhúzva a belefoglalt módosító javaslattal.
Nyakó József polgármester hozzáfűzte: a tanácsi határozat csupán lehetőséget adott arra, hogy a margittai önkormányzat megköthessen egy szerződést a BioFlorisal céggel. Ennek a szerződésnek a részletei a szereződő felek hatáskörébe tartoznak (tehát annak részleteit értelmetlen számon kérni az érmihályfalvai tanácsi határozattól), de tudomása szerint a felek szeptember 30-i határidővel írták alá a megállapodást. Ez igazolja a Pocsaly Zoltán margittai polgármester által a péntek este tartott fórumon elmondottakat.
A polgármester hozzáfűzte: reméli, ennyi információ birtokában a kezdeményezők immár okafogyottnak minősítik a tiltakozó aláírások gyűjtését.

Keresés