A ,,We believe in a better Europe” pályázatot népszerűsítették

A ,,We believe in a better Europe” pályázatot népszerűsítették
2017. July 18.
Bemutatták a "Hiszünk egy jobb Európában!" pályázatot Váradon. A Mezőgazdasági Főgimnázium vezetőinek közleménye.
/vlm/Image/Show/84/

2015-ben az Érmihályfalvi 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnáziumnak vissza nem térítendő európai alapokból jóváhagyták az Erasmus+ Program 2-es kulcsú tevékenységének keretében a ,,We believe in a better Europe”; pályázat finanszírozási vonalát. A pályázatot 3 év alatt kell lebonyolítani partneri viszonyban franciaországi (Tahiti), lengyelországi és görögországi tanintézményekkel.

A pályázat fő célkitűzése abból áll, hogy új megoldásokat találjanak annak érdekében, hogy a tanulókat ösztönözzék olyan tanulási és tudományos erőfeszítések kifejtésére, amelyek nevelik és oktatják őket az európai mobilitás szellemében, hogy szívesen vegyenek részt iskolájukban zajló tanítási folyamatban és csökkenjen az iskolát elhagyó tanulók száma.

A pályázatot népszerűsítő eseményt szerveztek 2017. június 23-án 10 órai kezdettel a nagyváradi Ramada Hotel dísztermében. A megyeközi részvétellel megrendezett alkalmával a ,,We believe in a better Europe”;célul tűzte ki a pályázat keretében eddig megvalósított intellektuális termékek bemutatását. Ennek során a pályázatot reklámozó közös klipp, a Vízgazdálkodás Európai Nyilatkozata került bemutatásra. Ez a találkozó a résztvevőkkel megismertette a pályázat mindegyik tagországának sajátos viszonyait a kultúra, a hagyományok és a környezeti kérdések területén.

A pályázatot népszerűsítő esemény céljai: a pályázat keretében megvalósított intellektuális termékek bemutatása és népszerűsítése, azoknak a tapasztalatoknak az értékesítése, amelyeket a résztvevők a projekt lebonyolítása során szereztek, az európai pályázatok szerepének tudatosítása a román tanügy fejlesztésében, valamint serkenteni a tanárok érdeklődését az európai alapok lehívása terén.

A találkozó résztvevői között voltak nevelésügyi szakértők (tanfelügyelők, módszertani irányítók, mentorok, stb.), az egyetem előtti oktatási intézmények igazgatói, olyan tanulók és tanárok, akik meg akarták osztani az európai pályázatok keretében szerzett pozitív, illetve negatív tapasztalataikat. A résztvevő intézmények részvételi oklevelet kaptak.

Az iskola vezetősége

Keresés