Áció, Káció, Akáció, Vakáció!

Áció, Káció, Akáció, Vakáció!
2013. June 21.
Péntek délelőtt tartották meg a Zelk Zoltán Általános Iskola tanévzáró ünnepségét. A pedagógusok hosszasan sorolhatták a jó és még jobb eredményeket elért diákok neveit.
/vlm/Image/Show/84/
Az iskola udvarán tartották a tanévzáró ünnepséget

Az iskola főépületének udvarán, a fák árnyékában került sor a 2012-2013-as tanévet záró ünnepségre, ahol elsőként Drugacs Adina aligazgatónő köszöntötte az osztályokat, majd Csengeri Csongor igazgató vette át a szót.

Az általa sorolt adatokból kitűnt, hogy a tanintézménynek 1039 diákja van az I.-VIII. osztályokban, közülük 71 gyerek bukott pótvizsgára, 26 pedig osztályismétlésre, igaz utóbbiak sorában többségben vannak az úgynevezett iskolaelhagyók.
A statisztikai adatokat tekintve a diákok 87%-a végzete sikeresen a tanévet, 8% pótvizsgázhat, 5% ismétlő. Az általánosban az osztályzatokat tekintve ötös és hatos média közötti eredmény nincsen, hatos és hetes között 35, hetes és nyolcas között 91, nyolcas és kilences között 117, míg kilences és tízes közötti átlagot 128 diák ért el. A nyolcadikosoknál a 103 diákból 86 végezte el sikeresen a tanévet, és készülhet a felmérő vizsgára.
Két diák vehetett át jutalmat a “szintízes” médiájáért: Ráduly Amália és Papp István.
Igazgatói dicséretet kapott:
– a sportban nyújtott teljesítményéért Erdei Alexandra (kézilabda), és Danga Ciprian (labdarúgás);
– országos vagy nemzetközi szintű tantárgyversenyen elért eredményéért Győri Dalma, Kovács Csenge, Csomós Roland, Ráduly Brigitta;
A iskola emlékplakettjét vehette át Laczi Laura, Jock Evelin.
Az iskola nagydíját kapta Balázs Tímea.
A továbbiakban az osztályfőnökök osztályonként

szólították a legjobb tanulókat, okleveleket, könyvjutalmakat adva át. Megfigyelhető volt, hogy több diákot összességében két, három, sőt négy alkalommal is szólítottak a jutalmazások során. Erre is utalva mondta Csengeri Csongor igazgató, hogy a tanévben sok verseny volt, melyeken sok jó eredményt értek el a diákok, de köszönet jár nem csak nekik, hanem természetesen az őket felkészítő tanároknak is.
Ami pedig a továbbiakat illeti, akiknek nem sikerült túl jól a tanév végi zárás, azok pótvizsgára készülhetnek. Ezt a nyolcadikosoknak augusztus 19.-20.-án tartják, a II.-VII. osztályosoknak pedig szeptember 2. és 6 között.
Végezetül az igazgató együtt betűzött vissza a diákokkal: Áció, Káció, Akáció, Vakáció – találkozunk szeptember 16-án.

Keresés