Adománnyal érkeztek Balmazújvárosból

Adománnyal érkeztek Balmazújvárosból
2017. July 13.
Adománnyal érkeztek a balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona képviselői a szociális otthonba csütörtök délelőtt.
/vlm/Image/Show/84/
A vendégek és vendéglátóik a szociális otthon udvarán

A balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona és az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ között több éves partneri kapcsolat áll, ezek keretében szakmai napokra, tapasztalatcserékre került már sor. Az elméleti mellett a gyakorlati, kézzel fogató segítség sem idegen a partnerektől, csütörtök délelőtt ennek újabb példáját láthattuk: a Hajdú Bihar megyei város intézményének képviseletében annak vezetője, Béresné Lőrincz Erzsébet és munkatársa, Kovács Árpádné érkezett adománnyal a Munkácsy Mihály utcai otthonba.

Kérdésünkre Béresné Lőrincz Erzsébet elmondta: hasonló intézményként ismerik a mindennapi munkához szükséges igényeket, arról, hogy az érmihályfalviaknak mire lenne szükségük, a legutóbbi találkozásukkor is beszélgettek. Ennek nyomán állították össze aztán nagy lelkesedéssel a balmazújvárosi kollégák azt az adománycsomagot, melyet csütörtökön hoztak el. Ez tartalmaz egyrészt az alkalmazottak munkavégzéséhez szükséges holmikat (gumikesztyűt, köpenyt, mosdatókesztyűt, fertőtlenítőszereket, mosó- és öblítőszert), továbbá a bentlakók ellátáshoz szükséges kellékeket (betéteket, pelenkákat, sztóma- és katéterzsákokat) illetve ruhaneműket.

A vendégeket Csűri József igazgató és Pap Laura Márta szociális asszisztens fogadta, megköszönve az adományt és a támogatásuk iránti lelkesedést, reményüket kifejezve, hogy lehetőség adódik majd a viszonzásra valamilyen formában.

Keresés