Adomány a ferences nővérektől

Adomány a ferences nővérektől
2013. December 5.
A mallersdorfi ferences nővérek adományaként ruhaneműt, iskolás táskákat és instant-tea csomagokat oszthatott el az érmihályfalvi Pro Humanitas Egyesület. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
Gálospetriben az adományozók és a házigazdák

Csűri József, a Pro Humanitas elnöke elmondta, ez év nyarán kerül kapcsolatba a mallersdorfi ferences nővérekkel, akik látogatást is tettek a helyi Egészségügyi-Szociális Központban. A napokban támogatásként adományt juttattak el az egyesületnek, melyet több részre bontva osztottak el.

Mintegy kéttucatnyi iskolás táska a város Dihenes negyedében lévő iskolába került, ahol a tanítókra bízták azok elosztását, hiszen ők ismerik a gyerekek szociális helyzetét.

Ruhaneműt is kaptak, aminek egy része a szociális intézményben maradt, a többit a Játszóházba vitték, ahol egy már korábban, dr.Turucz Mária megyei tanácsos kezdeményezésével indult akció keretében rászorulók válogathatnak belőle ingyen fejenként egyszeri alkalommal.

Az instant-tea csomagok egy része az érmihályfalvi bölcsődébe került, másik része a gálospetri Szentháromság Gyerekotthonba. Utóbbiba Csűri József és Karsai Attila alpolgármester szállította ki az adományt, ahol Kosza Erzsébet intézményvezető fogadta őket. Az alpolgármester biztosította az otthon vezetőjét, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja őket, például most is gondoskodnak 4 köbméternyi tűzifáról, hiszen több érmihályfalvi gyereket is nevelnek.

(BN)

Keresés