Adományokat gyűjtöttek a gálospetri gyermekotthon javára

Adományokat gyűjtöttek a gálospetri gyermekotthon javára
2013. November 14.
Az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvi és érsemjéni szervezetei szerda délután Gálospetribe látogattak, hogy adományokat adjanak át a Fráter-kúriában működő Szentháromság Gyermekotthon lakóinak.
/vlm/Image/Show/84/
A gyerekek énekekkel köszönték meg az adományokat

Az élelmiszerekből és ruhaneműkből álló csomagokat az érmihályfalvi irodában, egy hét alatt gyűjtötték össze.

Magánemberek mellett helyi vállalkozók is csatlakoztak a kezdeményezéshez, így jelentős értékű adománnyal sikerült meglepni a kicsiket, illetve az őket gondosan nevelőket. A gyermekotthon konyhájára lisztet, krumplit, olajat, cukrot, rizset, mézet, makarónit, szárazpaszulyt, zöldségeket, befőtteket, hústermékeket, és egyéb élelmiszereket szállítottak, mindemellett számos ruhanemű és lábbeli is gazdára lelt a gyerekek között.

Az adományokat nyolc személygépjárművel szállította a két szervezet delegációja Gálospetribe, hozzájuk csatlakozott Nyíri Béla, Nyírábrány polgármestere is.

Az otthonban a Kosza Erzsébet intézményvezető fogadta a vendégeket, aki egyenként bemutatta az otthon kis lakóit, mesélt a házirendről, az iskoláról, a ház körüli munkáról, arról, hogy hogyan zajlanak náluk az ünnepek. Az adományozók ezáltal betekintést nyerhettek a lakók mindennapi életébe. A gyerekek ünnepi hangulatot teremtve, énekekkel köszönték meg az adományokat.

A búcsú után nyugodt szívvel, feltöltődve távoztak a vendégek azzal a meggyőződéssel, hogy ahol ilyen odaadással és szeretettel viseltetnek egymás iránt az egy fedél alatt élők, ott minden nap ünnepnap.

Az Erdélyi Magyar Néppárt

partiumi sajtószolgálata

Keresés