Adony nyerte a körzeti elődöntőt

Adony nyerte a körzeti elődöntőt
2016. October 22.
A tervezett nyolc helyett hat csapat vett részt szombaton a Tulipán kupa focivetélkedőjének körzeti szakaszán, melyet Adony nyert.
/vlm/Image/Show/84/
A csapatok és a szervezők a torna kezdése előtt

Az idei foci EB-t megnyert Portugália példáját követte az adonyi csapat az RMDSZ-szervezte Tulipán kupa fociversenyének körzeti elődöntőjében: a csoportból éppen továbbjutva végül tornagyőztes lett.

A sportcsarnokba a tervezett nyolc csapat helyett végül hat érkezett meg, őket elsőként Botházy Nándor, az RMDSZ sport- és szabadidős tevékenységekért felelős ügyvezető alelnöke köszöntötte, majd Nyakó József polgármester fejezte ki örömét, hogy vendégül láthatják a csapatokat, hozzátéve, hogy győzzön a jobbik és reményét, hogy ez a hazai gárda lesz. Szabó Ödön képviselő, megyei ügyvezető elnök felelevenítette, hogy az idei a 10. Tulipán kupa, mely megyeszerte mintegy ezer résztvevőt csábít a kézilabda- és focipályákra. A helyieknek köszöntet mondva kiemelte az Unirea SK szerepét a megyei sportéletben, illetve az idén 18. kiírásához érkezett Somogyi Zsolt Emlékkupa kispályás amatőr focibajnokságot.

A sorsolással kialakított két csoportban ezt követően az alábbi eredmények születtek az 1 X 15 perces meccseken Szász Attila és Lakatos János bíráskodása mellett:

Mihályfalva – Körtvélyes 1 – 0 Adony – Szalacs 0 – 0

Semjén – Mihályfalva 1 – 0 Kereki – Szalacs 2 – 0

Körtvélyes – Semjén 2 – 1 Kereki – Adony 3 – 1

1. Körtvélyes 2 1 0 1 2-2 3 1. Kereki 2 2 0 0 5-1 6

2. Semjén 2 1 0 1 2-2 3 2. Adony 2 0 1 1 1-3 1

3. Mihályfalva 2 1 0 1 1-1 3 3. Szalacs 2 0 1 1 0-2 1

A csoportonkénti két első helyezett játszotta az elődöntőket:

Adony – Körtvélyes 4 – 1

Kereki – Semjén 1 – 0.

A harmadik helyért: Semjén – Körtvélyes 3 – 1.

Az első helyért: Adony – Kereki 0 – 0, büntetőkkel 3 – 1.

A végső sorrend: 1. Adony; 2. Kereki; 3. Semjén; 4. Körtvélyes; 5. Mihályfalva; 6. Szalacs. A győztes fogja képviselni a körzetet a megyei döntőben, Borson.

A főszervező Fele Attila, illetve Nyakó József polgármester a fair play díjat Érmihályfalva csapatának adta át, a legjobb kapusnak járó jutalmat Herman János (Kereki), a legjobb játékosét Kovács Krisztián (Adony) vehette át.

A torna végeztével a résztvevőket közös ebédhez terített asztal várta.

Keresés