Adventi látogatók a szociális központban

Adventi látogatók a szociális központban
2017. December 22.
Szinte egymás kezébe adták a kilincset a karácsonyt megelőző napokban a látogatók az Egészségügyi-Szociális Központban.
/vlm/Image/Show/84/

Nagy volt a sürgés-forgás az utóbbi napokban az Egészségügyi-Szociális Központban: sokan látogatták meg az ott ápoltakat a karácsonyt megelőző időszakban.

December 7-én Avasfelsőfalu (Negresti Oas) iskolájából érkeztek látogatók. A Szatmár megyei kisváros tanintézményének látogatói már sokadszor érkeztek az otthonba, hiszen rendszeresen besegítenek lehetőségük szerint annak működésébe. Természetesen most sem érkeztek üres kézzel: a gyerekek rövid műsort mutattak be, minden lakó ajándékcsomagot kapott, majd a delegáció vezetője egy újraélesztő készüléket (defibrillátort) adott át az intézmény vezetőinek.

December 14-én az RMDSZ-Nőszervezet tagjai dr. Turucz Mária elnök vezetésével látogattak az otthonba. Elkísérte őket Gábor Éva alelnök, tanítónő III. C. osztályából néhány gyerek, akik az ajándékcsomagok mellé a maguk ajándékát, egy megható műsort mellékeltek.

December 18-án a Szépkor nyugdíjas egyesület tagjai adták át ajándékaikat a szociális otthon lakóinak.

December 19-én a Mezőgazdasági Főgimnázium román tagozatos diákjaiból álló kórusa Flore Dronca tanár vezetésével karácsonyi dalokat énekelt az intézmény klubtermében egybegyűlteknek.

December 20-án az ortodox nőszervezet tagjai és Bara Eugenia közjegyző érkezett a központba, nem csak az ott lakókat, de az alkalmazottakat is megajándékozva.

Ugyancsak december 20-án a Zelk Zoltán Általános Iskola Bordi Maria osztályfőnök vezette VIII. osztálya tartott karácsonyhoz kapcsolódó témájú előadást, nem feledkezve meg az idősek megajándékozásáról sem.

Még mindig ugyanazon a napon a Mezőgazdasági Főgimnázium magyar tagozatos diákjainak kórusa is felsorakozott Dienes Ilona és Gergely Tamás tanárok vezetésével, hogy előadják karácsonyi dalokból, versekből összeállított műsorukat.

December 23-ra a római katolikus egyházközség ifjúsági kórusa jelentkezett be, hogy előadja adventi műsorát.

“Nagyon köszönjük a látogatóknak a szép előadásokat, a sok ajándékot. Ugyanakkor köszönöm fő támogatónknak, a város önkormányzatának, hogy ebben az évben is mindenben mellettünk állt, illetve a pénzbeli adományt az Ovitrans Logistic cégnek, mely a Pro Humanitas Alapítványon keresztül az Egészségügyi-Szociális Központ támogatója.”

Csűri József igazgató

Keresés