Ajándék kisgyerekes családoknak: Első könyvem

Ajándék kisgyerekes családoknak: Első könyvem
2017. September 21.
A Rákóczi Szövetség ajándékát, egy emlékek megörökítésére alkalmas, ugyanakkor a magyar identitással összefüggő tartalmat magába foglaló könyvet vehettek át kisgyermekes családok.
/vlm/Image/Show/84/

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett Gólyahír program olyan magyar családokat szólít meg, melyekben 2017. január 1. után született gyerek van, és abból áll, hogy ezek a családok kapnak egy-egy kiadványt, melynek címe: Első könyvem. Ez részben hasonlít azokra a kiadványokra, melyek manapság igen divatosak, s melyekbe a szülők a gyerekükkel kapcsolatos fontos adatokat, eseményeket jegyzik be, fotókat ragasztanak bele, ám annyival több, hogy a magyar identitással, kultúrával, történelemmel összefonódó, eleve nyomtatott része is van, utóbbiban mesék, versek, dalok kottái olvashatóak, de a Himnusz és a Szózat is.

E program keretében került sor találkozóra a helyi RMDSZ-Nőszövetség szervezésében a Futrinka játszóházban pénteken délután, melyre a már jelzett szempont szerinti családok kaptak meghívókat (ahol az első fél évben született gyerek). A megjelenteket Gábor Éva tanítónő, a szervezet alelnöke köszöntötte, elmondva röviden a program fentebb ismertetett jellemzőit. A Rákóczi Szövetséget annak megyei elnöke, Kéry Hajnal képviselte, reményét fejezve ki, hogy a kiadvány tetszeni fog a családoknak, szép emlékeket örökíthetnek meg bennük. Nyakó József polgármester örömének adott hangot a szülők és csemetéik láttán, gratulálva a gyermekvállalási kedvhez. Hozzátette: az esztendő eddig eltelt részében 49 gyerek született a városban, az album pedig egy olyan ajándék, mely jelképezi a “közösségi törődést”. A könyv mellé az önkormányzat a maga részéről még egy plusz ajándékcsomagot is adott, benne babaápolási kellékekkel. A polgármester azt is tudatta, hogy akik nem jelentek meg a találkozón, azoknak “kézbesítik” az ajándékokat. A rövid beszédek után két szavalat hangzott el: a III. C. osztályból Sághi Csanád és ifj. Belényesi István mondott egy-egy verset, majd elkezdődött az ajándékok kiosztása, melyben a nőszövetségi tagok segédkeztek Kéry Hajnalnak. Közben pedig kialakult egy spontán baba-mama kör, a mamák egymás között beszélték meg gyereknevelési tapasztalataikat. (Az esztendő második felében született és születendő gyerekek, illetve családjaik számára év végén tartanak hasonló találkozót információnk szerint.)

Keresés