Ajándék nyugdíjasoktól nyugdíjasoknak

Ajándék nyugdíjasoktól nyugdíjasoknak
2012. December 17.
A Szépkor Nyugdíjas Egyesület kisnyugdíjasoknak szervezett előadással egybekötött ajándékozást az ünnepekre való tekintettel vasárnap délután.
/vlm/Image/Show/84/
A GGG-tagok ünnepi hangulatot teremtettek

A Szépkor Egyesület alapélelmiszerekből összeállított csomagot ajándékozott azoknak a nyugdíjasoknak, akik nem tartoztak azoknak az úgynevezett kisnyugdíjasoknak a körébe, akik kapnak az EU által támogatott élelmiszercsomagot, ám jövedelmük alig valamivel lépi túl a határértéket – tehát ők is nyugodtan nevezhetők alacsony jövedelműeknek. A személyek listáját a Polgármesteri Hivataltól kapták meg.
A vasárnap délután tartott összejövetelen Bobes Erzsébet, a Szépkor elnöke köszöntötte a személyre szóló meghívó alapján az invitálást elfogadókat a kultúrházban, pár szóban bemutatva az egyesületet. Hozzátette: várják az egyesület iránt érdeklődőket keddenként és csütörtökönként 12 és 13 óra között székhelyükön (a Polgármesteri Hivatal régi épületében), amikor akár be is lehet tagnak iratkozni.
Dr.Turucz Mária megyei tanácsos, az akció támogatója is rövid beszédet mondott, egyebek mellett kifejtve, hogy célja a gyerekek és az idősek, a leginkább kiszolgáltatott generációs végletek segítése. A segítségnyújtás továbbra is fog folytatódni, élelmiszer mellett ruhaneműkben is testet öltve, és “kipótolva” sok szeretettel. Nem érmihályfalvi születésűként, de az itt élt évtizedek alatt érmihályfalvivá válva továbbra sem mondott le arról a tervéről, hogy egy idősek otthonát létesítsen, mivel meglátása szerint erre nagy, és egyre nagyobb szükség van. Már többször is próbálkozott, ám az eddigi sikertelenségek, a falak, melyekbe ütközött nem vették el hitét annak megvalósíthatóságban, hiszen – megfogalmazása szerint – segítő kéz mindig akad. A doktornő egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugdíjasok minél többen használják ki azokat a lehetőségeket, melyeket az egyesület kínál.
A kézzelfoghatóhoz lelki ajándék is társult: előbb a GGG Irodalmi Stúdió tagjai adtak elő a közeledő karácsony hangulatát idéző zenés-verses műsort. Boros Emőke Blanka tanárnő vezetésével Nagy Krisztina, Hendea Kincső, Kelemen Lilla, Kovács Csenge (a megyei Ki mit tud? első helyezettje), és Badar Yvett hatodikos diákok adtak át az ünnephez kötődő gondolatokat, és mondták el egyebek mellett Ady Endre: Karácsony című versét, miközben a hangulatos zene szólt. A fiatalok után a Bartók Béla Citerazenekar három tagja (id.Lupsa János, Frigy Lajos és Vincze János) a legismertebb karácsonyi dalokat játszotta, majd kíséretükkel Boros József népdalokat énekelt.
Az összejövetel végén egy meleg teára, mellé pogácsa fogyasztására várták a megjelenteket.

Keresés