Ajándék tánclépések

Ajándék tánclépések
2013. December 27.
A Nyíló Akác néptánccsoport vendégeskedett pénteken délben az Egészségügyi-Szociális Központban.

A Nyíló Akác néptánccsoport tagjai visszatérő vendégek az Egészségügyi-Szociális Központban, például ünnepek közeledtével próbálják színesebbé tenni az ott ápoltak életét. Most karácsony előtt nem sikerült beütemezni a látogatást, de ami késik, nem múlik: pénteken délben sort kerítettek rá.
Az intézmény ebédlőjében az új bútor (asztalok, székek) a falak mellé húzva várta a vendégeket, hogy legyen helyük bemutatni táncaikat. A táncosok népviseletben, kezükben dobozokkal érkeztek: pénzt gyűjtöttek, amiből gyümölcsöt vásároltak, hogy ne csak a táncaikat hozzák ajándékba.
Az alkalmi színpadon dél-alföldi és szilágysági táncokat adtak elő, a kettő között Rencz Norbert kalotaszegi legényest járt. A közönség lelkes tapssal köszönte meg a produkciót, a könnyes szemek mögött talán egykori táncmulatságok emlékei ködlöttek fel…
Csűri József igazgatója elmondta, hogy több százra tehető azok száma, akik a karácsonyi időszakban ellátogattak az otthonba, ide értve a felnőttek mellett az óvodásokat, kisebb és nagyobb diákokat.

Keresés